ΚΟΣΜΟΣ

«Όχι» στην Ευρωπαϊκή Ένωση λένε οι Νορβηγοί

«Όχι» στην Ευρωπαϊκή Ένωση λένε οι Νορβηγοί

Αμετακίνητοι σε σχέση με την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένουν οι Νορβηγοί, οι οποίοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία δεν επιθυμούν να γίνουν μέλη της οικογένειας των «27». Το Νόμπελ Ειρήνης που πρόσφατα απενεμήθη στην Ε.Ε. δεν φάνηκε τελικά ικανό να τους αλλάξει γνώμη...

Το ποσοστό των Νορβηγών πολιτών που τάσσεται εναντίον της ένταξης της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε η Sentio Research και δημοσιεύουν σήμερα οι εφημερίδες Nationen και Klassekampen, έδειξε ότι φτάνει το 72,4%, έναντι ενός 18,9% που τάχθηκε υπέρ (το υπόλοιπο 8% δεν έχει αποφασίσει).

Ο Χένινγκ Όλαουσεν, επικεφαλής της οργάνωσης «Όχι Στην Ε.Ε.», δήλωσε στην εφημερίδα Nationen ότι «όσο οι αντίπαλοι της ένταξης συγκεντρώνουν πάνω από το 70% και οι υποστηρικτές (της) κάτω από 20%, ο καθένας μπορεί να δει ότι το στρατόπεδο του ναι δεν έχει ελπίδες».

Υπενθυμίζουμε ότι οι Νορβηγοί έχουν ταχθεί δύο φορές (το 1972 και το 1994) εναντίον της ένταξης στην ΕΕ, ενώ δεν προβλέπεται η διοργάνωση νέου δημοψηφίσματος άμεσα.