ΚΟΣΜΟΣ

Ανήσυχος για τον τυφώνα Σάντι ο Ομπάμα

Ανήσυχος για τον τυφώνα Σάντι ο Ομπάμα

Ανήσυχος για τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει ο τυφώνας Σάντι στις ΗΠΑ εμφανίστηκε σήμερα ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος προειδοποίησε τους συμπατριώτες του να υπακούουν χωρίς αντιρρήσεις στις εντολές των τοπικών αρχών, ιδίως σε ότι αφορά την απομάκρυνση κατοίκων από τις εστίες τους.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, με παρέμβασή του, απευθύνθηκε στους Αμερικανούς πολίτες, τονίζοντας ότι αυτή την ώρα προέχει η σωτηρία ανθρώπινων ζωών και η αντιμετώπιση των συνεπειών του τυφώνα Σάντι σε επίπεδο οικονομίας και υποδομών και όχι οι εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επαφή που είχε με όλους τους κυβερνήτες των πολιτειών που αναμένεται να πληγούν από τον τυφώνα Σάντι, από την οποία διαπίστωσε, όπως είπε, ότι από άποψη υλικοτεχνικής υποδομής και αποθεμάτων φαγητού και πόσιμου νερού, «τα πάντα βρίσκονται στη θέση τους».

Ο Ομπάμα έκανε επίσης λόγο για πιθανά σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και στις συγκοινωνίες, ακόμη και μετά το χτύπημα του τυφώνα και μέχρι την αποκατάσταση ενδεχόμενων ζημιών.

Τέλος, υπογράμμισε με έμφαση ότι οι Αμερικανοί, μπροστά στις δυσκολίες, αφήνουν στην άκρη τις διαφορές τους και δείχνουν έμπρακτα ενότητα και αλληλεγγύη, κάτι που, όπως είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, θα αποδειχθεί και σε αυτή τη δοκιμασία.

Διαβάστε επίσης:

Οχυρωμένη η ανατολική ακτή των ΗΠΑ για τον τυφώνα Σάντι