ΚΟΣΜΟΣ

Δικάζεται 12χρονος που σκότωσε τον νεοναζί πατέρα του

Δικάζεται 12χρονος που σκότωσε τον νεοναζί πατέρα του

Επί τέσσερις ημέρες σχεδίαζε τη δολοφονία του πατέρα του ο Αμερικανός Τζόζεφ Χολ, ο οποίος σε ηλικία 10 ετών πυροβόλησε και σκότωσε τον 32χρονο νεοναζί γονιό του.

Η δίκη του ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα, δύο χρόνια μετά από το έγκλημα, στο Ριβερσάιντ των ΗΠΑ. Ο 12χρονος σήμερα Τζόζεφ κατηγορείται για τη δολοφονία του πατέρα του Τζεφ, ο οποίος ήταν τοπικός αρχηγός της νεοναζιστικής οργάνωσης «Εθνικοσοσιαλισικό Κίνημα».

Το αγόρι είχε ομολογήσει στην αστυνομία ότι πήρε το περίστροφο του πατέρα του από μια ντουλάπα, σημάδεψε το αυτί του και τον πυροβόλησε ενώ εκείνος κοιμόταν στον καναπέ. Πίστευε πως ο πατέρας του θα εγκατέλειπε αυτόν, την αδερφή του και τη μητριά τους.

Το αγόρι από την ηλικία των πέντε, αντιμετώπιζε προβλήματα βίαιης συμπεριφοράς στο σχολείο. Η υπεράσπιση υποστηρίζει ότι ο Τζόζεφ από μικρή ηλικία ήταν εκτεθειμένος σε νεοναζιστικές «συνθήκες», μέσα στο σπίτι του και υπέφερε από νευρολογικά και ψυχολογικά προβλήματα.

Αν καταδικαστεί, ο Τζόζεφ θα γίνει ο μικρότερος κρατούμενος στην πολιτεία της Καλιφόρνια και θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι τα 23 του.

Δείτε το βίντεο: