ΚΟΣΜΟΣ

Ολονύκτιοι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας

Ολονύκτιοι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας

Περισσότερες από εκατό αεροπορικές επιδρομές πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας ισραηλινά αεροσκάφη στη Λωρίδα της Γάζας, βομβαρδίζοντας σφοδρά την ίδια την πόλη της Γάζας.

Το Ισραήλ εντείνει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, καθώς ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του ετοιμάζονται για να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους κατά της Χαμάς, ακόμα και με χερσαία επέμβαση.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν 130 από 150 διαφορετικούς στόχους στα παλαιστινιακά εδάφη.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Χαμάς έκανε λόγο για «δεκάδες πλήγματα» κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, κάτι που επιβεβαιώθηκε από δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου στην πόλη της Γάζας.

Από τις επιδρομές καταστράφηκε ένα διοικητικό κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών, που χρησίμευε κυρίως για την ανανέωση διαβατηρίων. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως πεδία βολής που χρησιμοποιούνται από ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις καταστράφηκαν κατά τις τελευταίες ισραηλινές επιδρομές.

Οι ανθρώπινες απώλειες ανέρχονται σε 19. Μεταξύ των νεκρών είναι πολλά παιδιά. Επίσης, τραυματίστηκαν 235 άτομα, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως «οι επιδρομές συνεχίζονται» στα παλαιστινιακά εδάφη, προσθέτοντας ότι από την αρχή της επιχείρησης, το απόγευμα της Τετάρτης με τη δολοφονία του στρατιωτικού αρχηγού της Χαμάς Άχμαντ Τζαμπάρι, έχει πραγματοποιήσει 466 πλήγματα.

«Έντεκα ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα από τα μεσάνυκτα της Πέμπτης και 280 από την αρχή της επιχείρησης, οι 131 από τις οποίες αναχαιτίσθηκαν από το (αντιπυραυλικό σύστημα) Σιδερένιο Θόλο» διευκρίνισε εκπρόσωπος του στρατού.

Την Πέμπτη ακούστηκαν οι σειρήνες στο Τελ Αβίβ για πρώτη φορά μετά τον Πόλεμο του Κόλπου το 1991, όταν μια παλαιστινιακή ρουκέτα προσγειώθηκε σε ακατοίκητη περιοχή.

Δείτε το βίντεο με το χτύπημα στο όχημα του στρατιωτικού αρχηγού της Χαμάς:

Διαβάστε επίσης:

Anonymous: «Μπήκαν» στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς

Έκκληση στον ΟΗΕ για την αιματοχυσία στη Γάζα

Ήχησαν οι σειρήνες του πολέμου στο Ισραήλ