ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτη φάρσα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν «πιο σέξι άνδρας του 2012»

Απίστευτη φάρσα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν «πιο σέξι άνδρας του 2012»

Την «πάτησαν» στην Κίνα...

Η επίσημη εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας πίστεψε τη «φάρσα» που έστησε αμερικανική σατιρική ιστοσελίδα, ότι ο νεαρός ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ανακηρύχτηκε «πιο σέξι άνδρας για το 2012».

«Με το αποστομωτικά όμορφο, στρογγυλό του πρόσωπο, την παιδική γοητεία του και το ρωμαλέο του σώμα, ο αγαπημένος της Πιονγκγιάνγκ κάνει πραγματικότητα το όνειρο κάθε γυναίκας», έγραφε χαρακτηριστικά το σατιρικό άρθρο.

Όμως, η εφημερίδα «The People's Daily» πήρε τοις μετρητοίς τα παραπάνω λόγια και στην αγγλική της έκδοση αναπαρήγαγε στα σοβαρά το άρθρο, συνοδευόμενο από φωτογραφικό αφιέρωμα, με πόζες του Κιμ Γιονγκ Ουν πάνω σε άλογο κ.α.

«Έχει αυτή τη σπάνια ικανότητα να είναι γλυκός και σκληρός την ίδια ώρα», τόνισε ο Κινέζος αρθρογράφος, παραθέτοντας κομμάτια του σατιρικού κειμένου.

Η σατιρική ιστοσελίδα, που στο παρελθόν έχει ανακηρύξει και τον Μπασάρ αλ Άσαντ πιο σέξι άνδρα του κόσμου, συχνά μπερδεύει μέσα ενημέρωσης άλλων κρατών. Για παράδειγμα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο του Ιράν είχε αναδημοσιεύσει «δημοσκόπηση», σύμφωνα με την οποία οι Αμερικανοί προτιμούσαν τον Ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ από τον Μπαράκ Ομπάμα.