ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στις ΗΠΑ με βιντεοπαιχνίδι σκοποβολής στα iphone

Σάλος στις ΗΠΑ με βιντεοπαιχνίδι σκοποβολής στα iphone

Σάλος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ με αφορμή ένα βιντεοπαιχνίδι στο iPhone, το οποίο φέρει την υπογραφή της Εθνικής Ένωσης Όπλων (NRA).

Η οργάνωση λάνσαρε τη νέα αυτή εφαρμογή, με την οποία οποιοσδήποτε χρήστης ηλικίας 4 ετών και πάνω, μπορεί να περάσει την ώρα του εξασκούμενος στη σκοποβολή, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα είχε επιρρίψει την ευθύνη στα βιντεοπαιχνίδια για την έξαρση της βίας στην κοινωνία.

Η εφαρμογή της NRA έχει τον τίτλο «ΝRA: Practice Range» και θα διατίθεται δωρεάν από την επόμενη Κυριακή από το ηλεκτρονικό κατάστημα iTunes.

Ο παίκτης-χρήστης του τηλεφώνου μπορεί να επιλέξει μεταξύ διαφόρων όπλων, όπως το Μ9 για σκοποβολή σάλας, ή ένα Μ-16 για τους εξωτερικούς στόχους, και εάν καταβάλλει 99 σεντς να επιλέξει μία Μπερέτα, ένα Μπράουνινγκ, ή ένα αυτόματο τουφέκι όπως Καλάσνικοφ, ή ένα ΜΚ-11.

Το παιχνίδι επιτρέπει επίσης την σύνδεση με το δίκτυο της NRA και στις πληροφορίες του για «τους νόμους, τον τρόπο χρήσης και άλλες συμβουλές, ή χρήσιμες συνδέσεις».

Η ανακοίνωση για την κυκλοφορία της εφαρμογής προκάλεσε πολλά επικριτικά σχόλια, όπως αυτά που έγιναν σε μια εκπομπή του δικτύου NBC, στην διάρκεια της οποίας η NRA χαρακτηρίστηκε ένα λόμπι που αποτελείται από «υποκριτές, αναίσθητους, απογοητευτικούς».