ΚΟΣΜΟΣ

Βοστώνη: Αυτοί είναι οι ύποπτοι δράστες του μακελειού στο Μαραθώνιο

Βοστώνη: Αυτοί είναι οι ύποπτοι δράστες του μακελειού στο Μαραθώνιο

Το FBI έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο των δύο ανδρών που θεωρούνται ύποπτοι για τις φονικές εκρήξεις στο Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Οι δύο άνδρες φαίνονται στις φωτογραφίες να περπατούν μαζί κοντά στη γραμμή τερματισμού, λίγο πριν από τις δύο εκρήξεις που σκότωσαν τρεις ανθρώπους και τραυμάτισαν περίπου 180.

Οι ερευνητές του FBI, μετά από τρεις ημέρες εξαντλητικής μελέτης των ψηφιακών στοιχείων από τη σκηνή της βομβιστικής επίθεσης, έχουν καταφέρει να εξακριβώσουν τα στοιχεία των υπόπτων. Για τον εντοπισμό τους ζήτησαν τη βοήθεια των πολιτών, τόσο των αυτοπτών μαρτύρων όσο και των πιθανών γνωστών και φίλων τους. Συγκεκριμένη έκκληση ο ειδικός πράκτορας Ρικ Ντελόριερ έκανε στους ανθρώπους που στέκονταν μπροστά από το εστιατόριο «Forum», όπου εξερράγη η δεύτερη βόμβα. «Κάποιος εκεί έξω γνωρίζει αυτά τα άτομα σαν φίλους, γείτονες, συναδέλφους ή συγγενείς. Και παρόλο που μπορεί να είναι δύσκολο, το έθνος βασίζεται στο να φτάσουν αυτές οι πληροφορίες σε εμάς».

Ο πρώτος ύποπτος φοράει ανοιχτόχρωμη μπλούζα, κάτω από ένα σκουρόχρωμο μπουφάν και στο κεφάλι καπελάκι του μπέιζμπολ.

Ο δεύτερος ύποπτος φαίνεται να αφήνει κάτω ένα σακίδιο, στο σημείο όπου εξερράγη ο δεύτερος μηχανισμός.

Το FBI πάντως προειδοποίησε ότι οι δύο άνδρες πιθανώς είναι οπλισμένοι και πολύ επικίνδυνοι.

«Κανένας δεν θα πρέπει να τους πλησιάσει. Κανένας δεν πρέπει να προσπαθήσει να τους συλλάβει εκτός από τις αστυνομικές αρχές», τόνισε ο Ντελόριερ.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Διαβάστε επίσης:

Σάλο προκαλεί το εξώφυλλο του TIME για το μακελειό στη Βοστώνη

Τραυματίες σε νοσοκομεία της Βοστώνης επισκέφθηκαν οι Ομπάμα