ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζεται η αγωνία με την απαγωγή των Μητροπολιτών

Συνεχίζεται η αγωνία με την απαγωγή των Μητροπολιτών

Συνεχίζεται το θρίλερ με την απαγωγή του Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου και τον Συροϊακωβίτη Μητροπολίτη κ. Γιοχάνα Ιμπραχίμ.

Την Τρίτη η χριστιανική οργάνωση l'Œuvre d' Orient ανακοίνωσε πως οι ιεράρχες αφέθηκαν ελεύθεροι, ωστόσο κάτι τέτοιο διαψεύστηκε από το Πατριαρχείο Αντιοχείας και από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, παρατείνοντας την αγωνία.

Η Ελληνορθόξη Μητρόπολη του Χαλεπίου, στη βόρεια Συρία, εξακολουθεί να μην έχει νέα για τους δύο απαχθέντες μητροπολίτες. Πάντως γίνονται προσπάθειες για να αποκατασταθεί η επικοινωνία με τους δύο ιεράρχες.

Την ίδια στιγμή ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος έστειλε επιστολές προς τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν, τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, με στόχο την απελευθέρωση των δύο Μητροπολιτών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Πατριαρχείου της Ρωσίας, στις επιστολές ο κ. Κύριλλος ζητά την ανάληψη πρωτοβουλιών για την απελευθέρωση των δύο Μητροπολιτών.

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας γνωρίζει τι σημαίνουν ανθρώπινος πόνος και δεινά και υποστηρίζει σθεναρά το ιερό δώρο της ζωής», αναφέρεται στις επιστολές, ενώ στη συνέχεια αφού αναλύει τον τρόπο με τον οποίο έγινε η απαγωγή, παρουσιάζει το προφίλ των δύο ιεραρχών και δηλώνει ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας αντιστέκεται σε κάθε πράξη η οποία θέλει να τρομοκρατεί τον ειρηνικό λαό και τις θρησκευτικές κοινότητες.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους Ορθοδόξους Προκαθημένους και όπως φαίνεται η κινητοποίηση είναι πολύ μεγάλη και αναμένεται να υπάρχουν εξελίξεις.

Διαβάστε επίσης:

Αγωνία Αβραμόπουλου για τους δύο ιεράρχες στη Συρία