ΚΟΣΜΟΣ

Ο νέος «εθνικός ήρωας» των ΗΠΑ που έσωσε τις 3 κοπέλες στο Κλίβελαντ

Ο νέος «εθνικός ήρωας» των ΗΠΑ που έσωσε τις 3 κοπέλες στο Κλίβελαντ

Ο Τσαρλς Ράμσι, ο δυναμικός γείτονας που απελευθέρωσε τις τρεις κοπέλες οι οποίες είχαν απαχθεί στο Κλίβελαντ του Οχάιο, έγινε χθες με την γεμάτη ιδιωματικές εκφράσεις και σε αργκό εκφορά του λόγου του, ο αγαπημένος των ΜΜΕ και των χρηστών στο διαδίκτυο στις ΗΠΑ


Ο Τσαρλς Ράμσι είναι "ο νέος ήρωας της Αμερικής", ενώ τα βίντεο με αυτόν τον λαντζέρη εστιατορίου να διηγείται το κατόρθωμά του, είχε εκατοντάδες χιλιάδες χτυπήματα στο Youtube, τα οποία διαδέχτηκαν αναδημοσιεύσεις στο Twitter και το Yahoo.

Ο 40χρονος μαύρος με τη χαρακτηριστική προφορά είναι ο πιο κοντινός γείτονας του σπιτιού όπου κρατούνταν οι τρεις νέες γυναίκες, ο οποίος ανταποκρινόμενος στην έκκληση μιας εξ αυτών, επέτρεψε τη διάσωσή τους.

Με εκφράσεις της αμερικανικής αργκό, ο Τσαρλς με τα μακριά μαλλιά, τα χαλασμένα δόντια και το λεκιασμένο λευκό μπλουζάκι, αφηγήθηκε πώς "άκουσε μια κραυγή ενώ έτρωγε ένα χάρμπουργκερ McDonalds".

Η αναφορά στην πολυεθνική εταιρία ταχείας εστίασης που επαναλήφθηκε πολλές φορές, τού χάρισε ένα σύντομο μήνυμα της εταιρίας στο Twitter, που "χαιρετίζει το θάρρος των θυμάτων. Εμπρός Τσαρλς!" γράφει, ενώ ακολουθεί μια πιο μυστηριώδης φράση: "Θα έρθουμε σε επαφή μαζί σου".
"Να 'μαι λοιπόν έξω από την πόρτα, με το μισοφαγωμένο μου Big-Mac, προσπαθώ να ανοίξω την πόρτα αλλά δεν μπορώ γιατί είναι σαν να έχει θωρακίσει την πόρτα, σαν να μπαίνεις σε θάλαμο βασανιστηρίων. Άρχισα τις κλωτσιές στο κάτω μέρος της πόρτας. Και αυτή βγήκε σέρνοντας τα πόδια, μαζί με το μωρό της", διηγήθηκε στο CNN.

Mερικές από τις φράσεις που είπε απευθυνόμενος στον Τύπο ή στην αστυνομία, αναδημοσιεύονται στο Twitter ξανά και ξανά, όπως η δήλωσή του όταν μιλούσε στο τηλεοπτικό δίκτυο WEWS: "Ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, όταν μια όμορφη λευκή μικρούλα έτρεξε στην αγκαλιά ενός μαύρου...ή είναι ένα άστεγο ζητιανάκι ή είναι προβληματική".

Όταν καλεί την αστυνομία που τον ρωτά αν η κοπέλα "χρειάζεται ασθενοφόρο ή οτιδήποτε άλλο", αυτός απαντά: "Είχε απαχθεί! Χρειάζεται τα πάντα. Για έλα στη θέση της!".

Οι δηλώσεις του αυτές της έφθασαν ακόμη και να αναπαραχθούν σε στυλ ραπ.

Το εστιατόριο όπου εργάζεται ο Ράμσι ανάρτησε στην σελίδα του στο Facebook ένα συγχαρητήριο μήνυμα: "Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για τον υπάλληλό μας, είναι ένας πραγματικός ήρωας του Κλίβελαντ", υπογραμμίζει το μήνυμα, το οποίο σχολιάζει ένας χρήστης του διαδικτύου "Μου αξίζει αύξηση!".

Πολλοί λογαριασμοί στο Facebook δημιουργήθηκαν με το όνομα "πρόεδρος Τσαρλς Ράμσι" ή ακόμη "Το McDo πάντα δωρεάν για τον Τσαρλς Ράμσι".

Διαβάστε επίσης:

Ανακρίνονται τα τρία αδέλφια για την απαγωγή των γυναικών