ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ: Ο απαγωγέας γρονθοκοπούσε τις γυναίκες για να αποβάλουν

Σοκ: Ο απαγωγέας γρονθοκοπούσε τις γυναίκες για να αποβάλουν

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες από τη δεκάχρονη αιχμαλωσία των τριών γυναικών στο σπίτι του Άριελ Κάστρο στο Κλίβελαντ, αποκάλυψε η αστυνομία.


Ο 52χρονος δράστης κρατούσε φυλακισμένες την Αμάντα Μπέρι, την Τζίνα Ντεχεσούς και τη Μισέλ Νάιτ σε ένα άθλιο υπόγειο, όπου τις βίαζε, τις κακοποιούσε και τις άφηνε χωρίς τροφή.

Εναντίον του βασανιστή τους απαγγέλθηκαν επισήμως κατηγορίες για τέσσερις απαγωγές και για τρεις βιασμούς. Στα θύματα των απαγωγών περιλαμβάνεται και η 6χρονη κόρη της Αμάντα Μπέρι, Τζόσελιν. Εναντίον των δύο αδελφών του Κάστρο δεν απαγγέλθηκε καμία κατηγορία.

«Τίποτε δεν μας επιτρέπει να πούμε πως οι δύο αδελφοί είχαν εμπλακεί (στην υπόθεση) ή γνώριζαν», δήλωσε ο υποδιοικητής της αστυνομίας του Κλίβελαντ Εντ Τόμπα.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας Μάικλ ΜακΓκάρθ, οι γυναίκες παρέμεναν δεμένες για μεγάλο διάστημα, αφού στο υπόγειο του σπιτιού βρέθηκαν «αλυσίδες και σκοινιά».

Για μεγάλο διάστημα, δεν γνώριζαν η μία την ύπαρξη της άλλης. Ο Κάστρο τους επέτρεψε να συναντηθούν όταν ήταν πλέον σίγουρος για τον έλεγχο που ασκούσε πάνω τους.

Στην κόρη της Αμάντα Μπέρι θα γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις DNA για να διαπιστωθεί αν πατέρας του παιδιού είναι ο Άριελ Κάστρο. Όμως αυτή η εγκυμοσύνη δεν ήταν η μόνη, στα δέκα χρόνια αιχμαλωσίας των γυναικών.

Μία από τις γυναίκες –δεν έχει γίνει γνωστό ποια- είχε πέντε αποβολές στη διάρκεια των δέκα χρόνων για τις οποίες ευθύνεται ο Κάστρο. Για να αποβάλει, την άφηνε χωρίς τροφή και τη γρονθοκοπούσε στην κοιλιά.

Το μωρό της Μπέρι γεννήθηκε, όπως προκύπτει από τα στοιχεία αυτά, σε μια πλαστική παιδική πισίνα με τη βοήθεια μάλλον της Μισέλ Νάιτ.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: «Γιόρταζαν» την ημέρα της απαγωγής σαν τα νέα τους γενέθλια

ΗΠΑ: Η στιγμή που η αστυνομία βρίσκει τις τρεις απαχθείσες γυναίκες