ΚΟΣΜΟΣ

Χωρίς έλεος: Συγκλονιστικές εικόνες από το αιματοκύλισμα στην Τουρκία

Χωρίς έλεος: Συγκλονιστικές εικόνες από το αιματοκύλισμα στην Τουρκία

Για δεύτερη μέρα συνεχίζονται τα σοβαρά επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.

Όπως σας ενημερώσαμε και νωρίτερα, «πνίγεται» η Κωνσταντινούπολη στα χημικά. Δεύτερη ημέρα των αιματηρών συμπλοκών με απίστευτη χρήση βίας από τις δυνάμεις καταστολής.

Όλα άρχισαν την Παρασκευή το πρωί όταν το κέντρο της πόλης μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με τους αστυνομικούς να ρίχνουν δακρυγόνα στο πλήθος που διαδήλωνε. Ο λόγος διαμαρτυρίας είναι ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας θέλει να μετατρέψει το πάρκο, που είναι από τους ελάχιστους «πνεύμονες» της πόλης σε αντίγραφο ενός οθωμανικό μνημείου που θα στεγάζει εμπορικά καταστήματα.
Χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν χθες στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και άλλων πόλεων διαμαρτυρόμενοι για την αλόγιστη κατάχρηση της εξουσίας από τις αστυνομικές αρχές.

Για δεύτερη μέρα σήμερα η τουρκική αστυνομία έριξε δακρυγόνα ενώ έκανε και χρήση αντλιών νερού, ώστε να εμποδίσει εκατοντάδες διαδηλωτές να πάνε στην πλατεία Ταξίμ.

Χιλιάδες διαδηλωτές καταφθάνουν φορώντας μαντήλια και χειρουργικές μάσκες και με το σύνθημα «Ενωμένοι κατά του φασισμού» ζητούν να παραιτηθεί η κυβέρνηση, καθώς προσπαθούν να διασχίσουν το δρόμο για να φθάσουν στην πλατεία Ταξίμ.

Τα διεθνή ΜΜΕ δημοσιεύουν συνεχώς νέες φωτογραφίες...


Streaming Live by Ustream