ΚΟΣΜΟΣ

Ακραίοι ισλαμιστές στη Συρία αποκεφαλίζουν χριστιανούς

Ακραίοι ισλαμιστές στη Συρία αποκεφαλίζουν χριστιανούς

Ένας νεαρός χριστιανός, μόλις 18 ετών, και ένας ιερέας είναι τα τελευταία θύματα που προστέθηκαν στον κατάλογο των φρικαλεοτήτων που διαπράττουν ακραίοι ισλαμιστές μαχητές στη Συρία.


Το βίντεο-σοκ που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο σε ισλαμιστικές ιστοσελίδες δείχνει το βάναυσο απολεφαλισμό του 18χρονου χριστιανού και του ιερέα. Τις φρικτές εκτελέσεις παρακολουθεί ένα συγκεντρωμένο πλήθος και τις επευφημεί φωνάζοντας ισλαμιστικά συνθήματα.

Το νέο έγκλημα των ακραίων ισλαμιστών φέρεται να σημειώθηκε στην επαρχία Ιντλίμπ. «Εμπρός για τη νίκη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού στην Ιντιλίμπ», είναι το σχόλιο που συνοδεύει το βίντεο.

Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός είναι το επίσημο στρατιωτικό σκέλος της συριακής αντιπολίτευσης, που πολεμά το καθεστώτος του προέδρου Άσαντ. Και ενώ οι δυτικές δυνάμεις κάνουν τα «στραβά μάτια» μπροστά στις φρικαλεότητες των ισλαμιστών που πολεμούν στις τάξεις του και διατηρούν δεσμούς με την Αλ Κάιντα, τα θρησκευτικά εγκλήματα και οι δολοφονίες ακόμα και μουσουλμάνων αμάχων που αντιτίθενται στα ακραία αυτά στοιχεία συνεχίζονται ανεξέλεγκτα.