ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Νέα εισβολή στα γραφεία των Αδελφών Μουσουλμάνων

Αίγυπτος: Νέα εισβολή στα γραφεία των Αδελφών Μουσουλμάνων

Τελεσίγραφο στον Μόρσι να εγκαταλείψει την εξουσία.


Αιγύπτιοι διαδηλωτές εισέβαλαν στα κεντρικά γραφεία των Αδελφών Μουσουλμάνων, της ισλαμιστικής οργάνωσης στην οποία ανήκει ο πρόεδρος Μόρσι, μετά από την επίθεση με βόμβες μολότοφ κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πλήθος διαδηλωτών που πολιορκούσε το κτήριο, εισέβαλε προκαλώντας καταστροφές, πετώντας αντικείμενα από τα παράθυρα, αρπάζοντας έπιπλα και πυρπολώντας τμήμα του κτηρίου. Γύρω από το κτήριο, διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά του προέδρου Μόρσι και των μελών της αδελφότητας υπό τους ήχους πατριωτικών ύμνων. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κανένα μέλος της Αδελφότητας δεν βρισκόταν στο εσωτερικό του κτηρίου την ώρα της επίθεσης.

Εν τω μεταξύ, το κίνημα Τάμαροντ κάλεσε σήμερα τον Αιγύπτιο πρόεδρο να εγκαταλείψει την εξουσία μέχρι αύριο, απειλώντας με την οργάνωση εκστρατείας πολιτικής ανυπακοής.

«Δίνουμε στον Μοχάμεντ Μόρσι προθεσμία μέχρι την Τρίτη 1 Ιουλίου στις 17.00 (τοπική ώρα) για να εγκαταλείψει την εξουσία και να επιτρέψει στους θεσμούς του κράτους να οργανώσουν πρόωρες προεδρικές εκλογές». Σε περίπτωση άρνησης, «αύριο στις 17.00 θα ξεκινήσει εκστρατεία πολιτικής ανυπακοής», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Τάμαροντ και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του στο Διαδίκτυο.

Το κίνημα Τάμαροντ (εξέγερση στα αραβικά), που έχει την υποστήριξη πολλών προσωπικοτήτων και οργανώσεων της μη θρησκευτικής, φιλελεύθερης και της αριστερής αντιπολίτευσης βεβαιώνει ότι έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 22 εκατομμύρια υπογραφές για την προκήρυξη πρόωρων προεδρικών εκλογών, δηλαδή αριθμό μεγαλύτερο από τον αριθμό των ψηφοφόρων του Μοχάμεντ Μόρσι στις εκλογές του Ιουνίου 2012 (13,23 εκατομμύρια).

Δείτε το βίντεο από τον εμπρησμό των γραφείων της Μουσουλμανικής Αδελφότητας: