ΚΟΣΜΟΣ

Κένυα: Μεγάλες καθυστερήσεις μετά τη φωτιά στο αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι

Κένυα: Μεγάλες καθυστερήσεις μετά τη φωτιά στο αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι

Ατέλειωτη είναι η ταλαιπωρία για τους επιβάτες πολλών αεροπορικών γραμμών στην Αφρική μετά την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο κύριο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Κένυα, Ναϊρόμπι, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις.


Η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα (5.00 τοπική ώρα) στον τομέα των διεθνών αφίξεων και εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα. Πυκνοί, μαύροι καπνοί ήταν ορατοί από μεγάλη απόσταση. Επιβάτες που έφθαναν εκείνη την ώρα, ανέφεραν ότι άκουσαν εκρήξεις από τον σταθμό αφίξεων.

Χρειάστηκαν περίπου 4 ώρες για να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα, ενώ τα αιτία της φωτιάς, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Οι αρχές περιμένουν να επιθεωρήσουν τις ζημιές για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Εκατοντάδες επιβάτες παραμένουν έξω από το αεροδρόμιο το οποίο άνοιξε εκ νέου για εσωτερικές πτήσεις και μεταφορά φορτίων, ενώ μέχρι στιγμής πολλές πτήσεις έχουν κατευθυνθεί σε άλλα περιφερειακά αεροδρόμια.

Η Kenya Airways ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις της από Λονδίνο και Μπανγκόκθα προσγειωθούν κανονικά στο Ναϊρόμπι την Πέμπτη το πρωί, ενώ η British Airways έκανε γνωστό ότι είναι σε επαφή με τις αρχές για να παράσχει στους πελάτες της που πρόκειται για ταξιδέψουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες.

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλη φωτιά στο διεθνές αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι

Αεροπορικό δυστύχημα με τρεις νεκρούς στη Κένυα