ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Διαδηλώσεις και επεισόδια κατά τη διάρκεια της νύχτας

Αίγυπτος: Διαδηλώσεις και επεισόδια κατά τη διάρκεια της νύχτας

Όλη τη νύχτα συνεχίστηκαν οι διαδηλώσεις και οι βίαιες συγκρούσεις σε ολόκληρη την Αίγυπτο, καθώς οι υποστηρικτές του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι αντέδρασαν οργισμένα στις αιματηρές εφόδους που πραγματοποίησε η αστυνομία στις πλατείες του Καΐρου για τη διάλυση των καθιστικών διαμαρτυριών.


Σύμφωνα με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν στην Αλεξάνδρεια και σε δύο άλλες βόρειες επαρχίες παρά την επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις στρατιωτικές αρχές, αλλά οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Middle East (MENA) μετέδωσε ότι χιλιάδες υποστηρικτές του Μόρσι συγκεντρώθηκαν έξω από τέμενος στο ανατολικό Κάιρο.

Αστυνομικά τμήματα δέχτηκαν επίθεση από υποστηρικτές του Μόρσι σε διάφορα σημεία της χώρας, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσαν η ανεξάρτητη εφημερίδα Al-Masry Al-Youm και η κρατική Al-Ahram.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσαν χθες το απόγευμα ότι 278 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ η ιστοσελίδα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, επικαλούμενη τον εκπρόσωπό της Αχμεντ Αρέφ, αναφέρει ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε περίπου 2.600.

Διαβάστε επίσης:

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Αίγυπτος