ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία χωρίς τέλος στην Αίγυπτο - Στους 638 οι νεκροί!

Τραγωδία χωρίς τέλος στην Αίγυπτο - Στους 638 οι νεκροί!

Ο αριθμός των νεκρών από τις αιματηρές συγκρούσεις στην Αίγυπτο μεταξύ των υποστηρικτών του πρώην προέδρου Μόρσι και των δυνάμεων ασφαλείας, ξεπέρασε τους 600, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.

Η κλιμάκωση των βίαιων επεισοδίων εμβάθυνε την πολιτική κρίση στη χώρα, η οποία προκλήθηκε από την ανατροπή του Μόρσι από το στρατό. Πράσινο φως δόθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν αληθινές σφαίρες κατά όσων διαδηλωτών επιτίθονταν σε κυβερνητικά κτίρια, ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν τους πολίτες της που έχουν επισκεφτεί την Αίγυπτο να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα. Η Τουρκία ανακάλεσε τον πρέσβη της για διαβουλεύσεις και η Αίγυπτος έκανε το ίδιο με τον πρεσβευτής της στην Άγκυρα.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε τα βίαια επεισόδια και κάλεσε όλες τις πλευρές επιδείξουν αυτοσυγκράτηση ώστε να σταματήσουν οι εχθροπραξίες.

Σύμφωνα με το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας, ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 638, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ενώ ο αριθμός των τραυματιών έχει ξεπεράσει τους 4.000.