ΚΟΣΜΟΣ

Συρία - Eικόνες ΣΟΚ: Εκατοντάδες νεκροί από επίθεση με χημικά

Συρία - Eικόνες ΣΟΚ: Εκατοντάδες νεκροί από επίθεση με χημικά

Περισσότεροι από 1.300 είναι οι νεκροί από τις επιθέσεις με χημικά αέρια που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ κοντά στη Δαμασκό, υποστηρίζει ο αντιπολιτευόμενος Συριακός Εθνικός Συνασπισμός.


Σε δηλώσεις του στην Κωνσταντινούπολη ο Ζορζ Σάμπρα, εκ των ηγετικών στελεχών της αντιπολίτευσης, είπε ότι από τις επιθέσεις και τους βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν τουλάχιστον 1.300 άνθρωποι. Ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν πολλά παιδιά, αναφέρουν οι πληροφορίες.

"Η σιωπή της διεθνούς κοινότητας και η απροθυμία των ΗΠΑ σκοτώνουν το συριακό λαό", είπε ο Σάμπρα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. Η σφαγή αυτή δίνει τη "χαριστική βολή" στις προσπάθειες για την πολιτική διευθέτηση της κρίσης στη Συρία, πρόσθεσε.

210813150956 6798 jpeg
719FE7D3BC23A935842931AF7D8F431D

"Δεν είναι η πρώτη φορά που το καθεστώς κάνει χρήση χημικών όπλων. Όμως τα σημερινά εγκλήματα συνιστούν ένα σημαντικό σημείο καμπής στις επιχειρήσεις του καθεστώτος. Αυτή τη φορά έγιναν για να εξοντώσουν και όχι για να τρομοκρατήσουν" τον λαό, πρόσθεσε.

Οι συριακές αρχές διαψεύδουν τις καταγγελίες των ακτιβιστών της αντιπολίτευσης ότι ο στρατός χρησιμοποίησε χημικά όπλα στις επιχειρήσεις αυτές. Ωστόσο σε βίντεο από τις συνοικίες ανατολικά της πρωτεύουσας διακρίνονται άνθρωποι να βήχουν καθώς πνίγονται, κάποιοι έχουν αφρούς στο στόμα ενώ πολλοί κείτονται νεκροί, χωρίς σημάδια από εμφανή τραύματα.

Δείτε τα βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Αιματηρές μάχες μεταξύ Κούρδων και ισλαμιστών στη βόρεια Συρία

Μπαν Κι Μουν: Να επιτραπεί η έρευνα για χρήση χημικών στη Συρία

Καταδικάζει την αιματηρή επίθεση κατά αστυνομικών στο Σινά το Βερολίνο