ΚΟΣΜΟΣ

Ολάντ: «Να σταματήσει η κλιμάκωση της βίας» πριν την «πολιτική λύση»

Ολάντ: «Να σταματήσει η κλιμάκωση της βίας» πριν την «πολιτική λύση»

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να σταματήσουν «οι σφαγές» και «η κλιμάκωση της βίας» στη Συρία και στη συνέχεια να προωθηθεί μια «πολιτική λύση», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.


Μετά τη συνάντηση που είχε με τον ηγέτη του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού (ΣΕΣ) της αντιπολίτευσης, Άχμεντ Τζάρμπα, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι «πρέπει να γίνουν τα πάντα για μία πολιτική διευθέτηση, αλλά αυτό θα συμβεί μόνον εάν ο ΣΕΣ μπορέσει να εμφανιστεί ως μια εναλλακτική λύση με την αναγκαία ισχύ, ιδίως σε ό,τι αφορά το στρατό του».

«Θα μπορέσουμε να το επιτύχουμε αυτό εάν η διεθνής κοινότητα μπορέσει να σταματήσει προσωρινά αυτή την κλιμάκωση της βίας, της οποίας η επίθεση με χημικά όπλα είναι απλώς ένα παράδειγμα», είπε ο Ολάντ.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας διαβεβαίωσε εκ νέου ότι το Παρίσι θα προσφέρει «κάθε βοήθεια, την πολιτική του υποστήριξη, αλλά και ανθρωπιστική και υλική βοήθεια» στην συριακή αντιπολίτευση.

Πάντως στις δηλώσεις του αυτές ο Ολάντ δεν αναφέρθηκε σε μια αύξηση της «στρατιωτικής υποστήριξης του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού», όπως είχε κάνει την Τρίτη.

Διαβάστε επίσης:

Συρία: ΗΠΑ και Βρετανία καθυστερούν την «προειδοποιητική βολή»