ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ανοιχτό σε αλλαγές το σχέδιο για την επέμβαση κατά της Συρίας

ΗΠΑ: Ανοιχτό σε αλλαγές το σχέδιο για την επέμβαση κατά της Συρίας

Ο Λευκός Οίκος είναι ανοικτός σε αλλαγές στο προσχέδιο της απόφασης που θα κατατεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στο Κογκρέσο για την έγκριση της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, προκειμένου αρθούν οι ανησυχίες από μέρους πολλών κοινοβουλευτικών, δήλωσε σήμερα κυβερνητικός αξιωματούχος.


Ο ίδιος εξήγησε πως η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να κάνει αλλαγές «εντός των παραμέτρων που ο πρόεδρος είχε ορίσει προηγουμένως».
Στο μεταξύ ο αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν υποστήριξε σήμερα πως ένα αρνητικό αποτέλεσμα στην πρόταση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα κατά τη σχετική ψηφοφορία στο Κογκρέσο θα ήταν καταστροφικό.

«Εάν το Κογκρέσο απέρριπτε μία τέτοια πρόταση, ύστερα μάλιστα από τη δέσμευση που ήδη έχει αναλάβει ο πρόεδρος για δράση, οι συνέπειες αυτού του πράγματος θα ήσαν καταστροφικές», δήλωσε ο Μακέιν μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.

Ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής δήλωσε πως το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν ενθαρρυντικό, όμως η κυβέρνηση «έχει να διανύσει ακόμη μακρύ δρόμο» έως ότου καταφέρει να εγκριθεί στο Κογκρέσο η πρότασή της.