ΚΟΣΜΟΣ

Δώρο Πάγκαλου σε ΗΠΑ και Τουρκία που αναμεταδίδουν τις δηλώσεις του!

Δώρο Πάγκαλου σε ΗΠΑ και Τουρκία που αναμεταδίδουν τις δηλώσεις του!

Αίσθηση προκαλούν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού οι δηλώσεις του πρώην υπουργού ότι η Ελλάδα παρακολουθούσε δύο Αμερικανούς πρέσβεις.

Ηθελημένα ή άθελά του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Θόδωρος Πάγκαλος πρόσφερε άφθονο «νερό» στον «μύλο» των Τούρκων και των Αμερικανών!

«Η Ελλάδα κατασκόπευσε 2 Αμερικανούς πρέσβεις λέει ο πρώην υπουργός Πάγκαλος» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ του πρακτορείου Associated Press.

Το πρακτορείο αναφέρει με λεπτομέρειες τις δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθούνταν οι Αμερικανοί πρέσβεις στην Αθήνα και την Άγκυρα. «Ο πρώην υπουργός είπε ότι η παρακολούθηση δεν διήρκεσε πολύ αλλά δεν έδωσε συγκεκριμένη χρονική περίοδο» γράφει, μεταξύ άλλων, το Associated Press.

Το ρεπορτάζ αναδημοσιεύεται από τα μεγαλύτερα αμερικανικά ΜΜΕ, όπως το τηλεοπτικό δίκτυο CBS και την Huffington Post.

Πέρα από τα αμερικανικά ΜΜΕ όμως, η χάρη του Θόδωρου Πάγκαλου, που είχε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να ασχολούνται μαζί του και με τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του, μόνο τα τοπικά μέσα, ταξίδεψε μέχρι και την Τουρκία.

Τα τουρκικά ΜΜΕ εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο το αναπάντεχο «δώρο» του Πάγκαλου και αναμεταδίδουν από το πρωί τις δηλώσεις του στελέχους του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού, για την παρακολούθηση των πρέσβεων των ΗΠΑ σε Αθήνα και Άγκυρα από την ελληνική κυβέρνηση, τη δεκαετία του 1990. Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος της «Χουριέτ» στην ηλεκτρονική έκδοσή της: «Η Ελλάδα κατασκόπευε τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Τουρκία, παραδέχεται πρώην ΥΠΕΞ».

Διαβάστε επίσης:

«Θύελλα» αντιδράσεων προκάλεσε ο Πάγκαλος για την ΕΥΠ

«Υπονομεύουν την ΕΥΠ» λέει ο Κεδίκογλου εξαιτίας των δηλώσεων Πάγκαλου

Επίθεση των ΑΝ.ΕΛ. στον Πάγκαλο για τις δηλώσεις του

Δρίτσας: Πέρα από τον Πάγκαλο ποιοι άλλοι διασκεδάζουν κρυφακούγοντας;

Πάγκαλος: Κι εμείς παρακολουθούσαμε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ