ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί έξω από τράπεζα στο Παρίσι

Πυροβολισμοί έξω από τράπεζα στο Παρίσι

Ένοπλος άνοιξε πυρ σήμερα το πρωί, έξω από κτήριο της τράπεζας Societe Generale στην επιχειρηματική συνοικία La Defense κοντά στο Παρίσι.


Σύμφωνα με πληροφορίες της Figaro και του France2, δεν υπήρξαν τραυματίες, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις. Ο ένοπλος πυροβόλησε τουλάχιστον δυο φορές στην κατεύθυνση του κτηρίου, δίχως να σημαδεύει κάπου συγκεκριμένα, την ώρα που υπάλληλοι βρισκόταν στο ισόγειο. Στην συνέχεια διέφυγε.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για τον ίδιο δράστη που άνοιξε νωρίτερα πυρ στα γραφεία της εφημερίδας Liberation, τραυματίζοντας σοβαρά έναν φωτογράφο.

Ωστόσο, σύμφωνα με μάρτυρα που μίλησε στην Monde, ο άνδρας που πυροβόλησε στην Societe Generale ήταν ντυμένος με ένα χακί πανωφόρι, στοιχείο που συνάδει με την περιγραφή του ενόπλου που άνοιξε πυρ στην Liberation. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο που να πιστοποιεί ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή στο Παρίσι και περιφρουρούν τα περισσότερα γραφεία εφημερίδων.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Άγνωστος άνοιξε πυρ στην εφημερίδα Liberation