ΚΟΣΜΟΣ

Κάμερα έπιασε υπουργό του Ερντογάν να μοιράζει λίρες (vid)

Κάμερα έπιασε υπουργό του Ερντογάν να μοιράζει λίρες (vid)

Σάλο έχει προκαλέσει στην Τουρκία το ερασιτεχνικό βίντεο που τραβήχτηκε στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην Τραπεζούντα, όπου φαίνεται ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ερντογάν Μπαϊρακτάρ, να μοιράζει λίρες σε πολίτες που του ζητούν βοήθεια...

Ο Ερντογάν Μπαϊρακτάρ είναι ο ένας από τους τέσσερις υπουργούς της κυβέρνησης του Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι οποίοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τις δωροδοκίες, μαζί με τους γιους τους.

Το συγκεκριμένο βίντεο έχει τραβηχτεί μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, η οποία φαίνεται να μην έχει επηρεάσει διόλου τα... γενναιόδωρα αισθήματα του υπουργού.

Πιο συγκεκριμένα τα πλάνα αυτά βιντεοσκοπήθηκαν στις 22 Δεκεμβρίου, σε προεκλογική συγκέντρωση στην Τραπεζούντα, ενόψει των δημοτικών εκλογών στη γείτονα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ δήλωσε σήμερα ότι με την υπόθεση διαφθοράς ασχολείται η Δικαιοσύνη και παρέπεμψε στον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν για το θέμα του ανασχηματισμού, που φέρεται να σχεδιάζει.

Την ίδια στιγμή ο παραιτηθείς υπουργός Εσωτερικών, Μουαμέρ Γκιουλέν, δήλωσε πως θα αποδείξει ότι ο προφυλακισμένος γιος του δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση.

Η αντιπολίτευση ζητά μέσω του ηγέτη της, Κεμάλ Κιλισντάρογλου, την παραίτηση των εμπλεκόμενων υπουργών αφήνοντας να εννοηθεί πως σε αντίθετη περίπτωση θα καταθέσει πρόταση μομφής.

Δείτε το βίντεο: