ΚΟΣΜΟΣ

Ώρες αγωνίας για τον Μίκαελ Σουμάχερ

Ώρες αγωνίας για τον Μίκαελ Σουμάχερ

«Πάγωσε» ο πλανήτης στο άκουσμα της είδησης για τον τραυματισμό του πρωταθλητή της F1 Μίκαελ Σουμάχερ, ενώ έκανε σκι στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, ο 44χρονος Σουμάχειρ έπεσε πάνω σε βράχο κατά τη διάρκεια κατάβασης πλαγιάς στο Μέριμπελ των Γαλλικών Άλπεων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι.

Αρχικά διακομίστηκε με ελικόπτερο στο Μουτιέ, αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του μεταφέρθηκε στο Γκρενόμπλ.

Μέχρι στιγμής πάντως, δεν έχει βγει επίσημη ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του Μίκαλε Σουμάχερ, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν διατρέχει άμεσο κίνδυνο η υγεία του.

Ο γενικός διευθυντής της πίστας του Μέριμπελ δήλωσε: "Τραυματίστηκε στο κεφάλι όταν έπεσε πάνω σε βράχο. Φορούσε κράνος και ήταν σοκαρισμένος αλλά είχε τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ με ελικόπτερο. Δεν φαίνεται να είναι κάτι σοβαρό."

Χτύπησε με το κεφάλι σε βράχο ο Μίκαελ

«Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Γκρενόμπλ. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε τη σοβαρότητα του τραυματισμού. Βρίσκεται έρευνα σε εξέλιξη για τα αίτια του ατυχήματος. Δεν γνωρίζουμε προς το παρόν αν συνέβη εντός ή εκτός πίστας» δήλωσε ο διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου, Κριστόφ Γκερμινιόν-Λεκόμπτ επιβεβαιώνοντας το ατύχημα και πρόσθεσε: «Έπεσε στις 11:07 τοπική (12:07 ώρα Ελλάδας) εκτός πίστας στο Μεριμπέλ. Φορούσε κράνος και χτύπησε σε βράχο. Οι τραυματιοφορείς βρίσκονταν κοντά του στις 11:15 τοπική. Του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από το Μουτιέ. Ήταν σοκαρισμένος, ανήσυχος, αλλά είχε τις αισθήσεις του. Πιθανώς έχουμε να κάνουμε με ένα τραύμα στο κεφάλι, αλλά δεν είναι πολύ σοβαρό».

Διαβάστε επίσης:

Στο νοσοκομείο ο Σουμάχερ - «Παγωμένη» όλη η Γερμανία (vid)