ΚΟΣΜΟΣ

Αυστριακή εφημερίδα: «Δημαγωγός» ο Τσίπρας

Αυστριακή εφημερίδα: «Δημαγωγός» ο Τσίπρας

Προκλητικό δημοσίευμα για την Ελλάδα, αλλά και για τον Αλέξη Τσίπρα, από την αυστριακή εφημερίδα «Κρόνεν Τσάιτουνγκ».

Το ρεπορτάζ αναφέρεται στην ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από τη χώρα μας, από την 1η Ιανουαρίου και σημειώνει ειρωνικά… «δεν είναι ανέκδοτο: Οι Ελληνες έχουν την προεδρία της ΕΕ».

Όπως αναφέρει, «σε αυτή την ΕΕ πραγματικά τίποτε πλέον δεν μπορεί να προκαλεί έκπληξη: Την 1η Ιανουαρίου αναλαμβάνει, έχοντας τη σειρά της, για μισό χρόνο την προεδρία της ΕΕ η χώρα με τη μεγαλύτερη κρίση. Για αυτό η Αθήνα χρειάζεται επιπλέον οικονομική βοήθεια».

Το δημοσίευμα προβαίνει και σε χαρακτηρισμούς για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο χαρακτηρίζει ως δημαγωγό: «Χαρακτηριστικές είναι και οι ελληνικές δημοσκοπήσεις για τις Ευρωεκλογές το Μάιο που φέρουν στην πρώτη θέση τη ριζοσπαστική Αριστερά του δημαγωγού Τσίπρα και στην τρίτη θέση τη ριζοσπαστική Δεξιά της "Χρυσής Αυγής"».

Η εφημερίδα δεν έχει αφήσει ευκαιρία τα τελευταία τρία χρόνια να μην λοιδορήσει συστηματικά, με δεκάδες πρωτοσέλιδους, κεντρικούς τίτλους της, τον ελληνικό λαό.

Σε αναλογία με τον πληθυσμό της χώρας στην οποία εκδίδεται, η «Κρόνεν Τσάιτουνγκ» έχοντας ημερησίως 2,94 εκατομμύρια αναγνώστες, δηλαδή το 41,9% του αναγνωστικού κοινού και με σχεδόν ένα εκατομμύριο φύλλα ημερήσια κυκλοφορία σε μία χώρα 8,5 εκατομμυρίων κατοίκων, είναι όχι μόνον η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Αυστρίας, αλλά, σε σχέση με τον πληθυσμό, και η μεγαλύτερη, αναλογικά, εφημερίδα στον κόσμο.

Διαβάστε επίσης:

Αυστριακή εφημερίδα: Η Ελλάδα και οι «άσπονδοι εχθροί» της