ΚΟΣΜΟΣ

Τραγική ειρωνεία για τον Μίκαελ Σουμάχερ

Τραγική ειρωνεία για τον Μίκαελ Σουμάχερ

Λένε πως η ζωή κάνει κύκλους. Ο Μίκαελ Σουμάχερ, όμως, θα ήθελε αυτή τη φορά να μην ισχύσει τούτο. Γιατί; Στις 11 Απριλίου του 2003 η μητέρα του επτά φορές Παγκόσμιου πρωταθλητή, Ελίζαμπετ, έπεσε από τις σκάλες στο σπίτι της οικογένειας, στο Κέρπεν.


Η Ελίζαμπετ Σουμάχερ διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Κολωνίας με εγκεφαλική ειμορραγία, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, όμως στις 20 Απριλίου εξέπνευσε, αφού έμεινε για εννέα ημέρες σε κώμα.

Μάλιστα εκείνες τις ημέρες διεξαγόταν το γκραν πρι του Σαν Μαρίνο, με τον Μίκαελ Σουμάχερ και τον αδελφό του, Ραλφ, να αναχωρούν με το ιδιωτικό τζετ του «Σούμι» αμέσως μετά τις κατατακτήριες δοκιμές για να επισκεφθούν τη μητέρα τους στο νοσοκομείο.

Λίγες ώρες αργότερα η Ελίζαμπετ Σουμάχερ εξέπνευσε, όμως τα αδέλφια Σουμάχερ έλαβαν κανονικά μέρος στον αγώνα του Σαν Μαρίνο, έχοντας πάρει άδεια από την FIA για να μην συμμετάσχουν στην καθιερωμένη παρέλαση των πιλότων πριν από τον αγώνα.

Παράλληλα ο Μίκαελ Σουμάχερ, ενώ θα μπορούσε να μην ανέβει στο πόντιουμ παρά τη νίκη του, βρέθηκε κανονικά στο βάθρο, όμως κανείς εκ των τριών πρώτων (δεύτερος είχε τερματίσει ο Κίμι Ράικονεν και τρίτος ο Ρούμπενς Μπαρικέλο) δεν άνοιξε τη σαμπάνια του.
Στη συνέντευξη Τύπου τον Σουμάχερ εκπροσώπησε ο Ζαν Τοντ.