ΚΟΣΜΟΣ

«Φήμη» ότι ο Κιμ Γιονγκ-Ουν πέταξε τον θείο του σε πεινασμένα σκυλιά

«Φήμη» ότι ο Κιμ Γιονγκ-Ουν πέταξε τον θείο του σε πεινασμένα σκυλιά

Time και Washington Post διαψεύδουν την μακάβρια «είδηση» - Σιγή ασυρμάτου από τα ασιατικά μέσα

Η «είδηση» έκανε το γύρο του κόσμου, προκαλώντας σοκ και φρίκη. Ο πάλαι ποτέ ισχυρός Τζανγκ Σονγκ Θαέκ, θείος του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν, έγινε τροφή για πεινασμένους σκύλους, μετά από εντολή που έδωσε ο ανιψιός του.

Πρόκειται για μία «είδηση», η οποία βασίστηκε σε ρεπορτάζ της εφημερίδας του Χονγκ Κονγκ, Wen Wei Po, που δημοσιεύτηκε στις 12 Δεκεμβρίου και η οποία τώρα αμφισβητείται ανοικτά από πολλά μέσα ενημέρωσης, όπως τη Washington Post και το περιοδικό Time.

kim1

Στους λόγους που η πληροφορία σχετικά με την μακάβρια εκτέλεση του θείου του ηγέτη της βόρειας Κορέας είναι πιθανότατα ψεύτικη παραθέτει σε σχόλιο στην Washington Post ο δημοσιογράφος Max Fisher.

Συγκεκριμένα, ο συντάκτης χαρακτηρίζει ως μη αξιόπιστη την εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ , σημειώνοντας ότι βρίσκεται στη 19η θέση της κατάταξης αξιοπιστίας και δεν αναφέρει καμία πηγή στο ρεπορτάζ της, τονίζει πως είναι περίεργο που τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν ασχοληθεί με την ιστορία εδώ και σχεδόν ένα μήνα από τότε που κυκλοφόρησε η «είδηση» και προσθέτει ότι εάν η είδηση ήταν αληθινή, τότε θα είχε ήδη επιβεβαιωθεί και αναμεταδοθεί. Καταλήγει δε ο δημοσιογράφος, ότι το σενάριο ο Wen Wei Po να εκτελέστηκε στο απόσπασμα φαντάζει πιο πιθανό, από τη στιγμή που δικάστηκε από στρατιωτικό δικαστήριο.

Το εντυπωσιακό πάντως στην όλη ιστορία, πέρα από το πόσο εύκολα αναπαράχθηκε η «είδηση» ότι ο Ρο έγινε τροφή για πεινασμένους σκύλους, είναι η σιγή ασυρμάτου που τηρείται σε Νότια Κορέα, που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με τον βόρειο γείτονά της και σίγουρα μια τέτοια είδηση θα ήταν πρωτοσέλιδο, αλλά και στα ασιατικά ΜΜΕ.

Διαβάστε επίσης:

ΦΡΙΚΗ: Έβαλε 120 πεινασμένα σκυλιά να κατασπαράξουν τον θείο του

H θεία του Κιμ Γιονγκ-Ουν στο εξωτερικό όταν εκτελέστηκε ο άνδρας της

Κιμ Γιονγκ Ουν: Μίλησε για πρώτη φορά για τη δολοφονία του θείου του