ΚΟΣΜΟΣ

Νταβός: Ανοίγουν οι πύλες του 44ου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ

Νταβός: Ανοίγουν οι πύλες του 44ου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ

Χιλιάδες θα είναι και φέτος οι συμμετοχές στο 44ο Παγκόσμιου Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, του οποίου οι πύλες ανοίγουν σήμερα Τετάρτη και το οποίο ολοκληρώνεται την Κυριακή.


Κορυφαία πολιτικά και οικονομικά στελέχη, καθώς και επιστήμονες από όλο τον πλανήτη θα συζητήσουν δημόσια, αλλά και κατ΄ ιδίαν για παγκόσμιες προκλήσεις και διενέξεις, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων σε συγκεκριμένα προβλήματα.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (World Economic Forum, WEF) είναι θεσμός ο οποίος ιδρύθηκε από τον γερμανό ειδικό σε οικονομικά ζητήματα Κλάους Σβαμπ, γιο ελβετού εργοστασιάρχη. Το 1971 ο Κ. Σβαμπ οργάνωσε το πρώτο διεθνές οικονομικό συμπόσιο για ευρωπαίους επιχειρηματίες, καλύπτοντας όλα τα έξοδα από την τσέπη του!

Έθεσε έτσι τα θεμέλια για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, μεταθέτοντας αργότερα το κέντρο βάρος των συζητήσεων σε διεθνή οικονομικά και πολιτικά ζητήματα.

Η ετήσια συνάντηση στο Νταβός είναι η πιο γνωστή διοργάνωση του ιδρύματος «Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ». Σημαντική θεωρείται πλέον και η συνάντηση των New Champions στην Κινα, η οποία χαρακτηρίζεται και «Νταβός των αναδυομένων οικονομιών», όπως σημειώνει το Γερμανικό Πρακτορείο.