ΚΟΣΜΟΣ

Έκρυθμη η κατάσταση στο Κίεβο

Έκρυθμη η κατάσταση στο Κίεβο

Εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση στο κέντρο του Κιέβου, όπου συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών και των αστυνομικών.


Στην Πλατεία της Ανεξαρτησίας έχει δημιουργεί ένα οδόφραγμα από τις φλόγες καιόμενων ελαστικών. Από τη μία πλευρά του βρίσκονται δεκάδες διαδηλωτές - πολλοί φορώντας κράνη- που πετούν σποραδικά πέτρες και βόμβες μολότοφ. Οι δυνάμεις ασφαλείας απαντούν με δακρυγόνα και βομβίδες κρότου-λάμψης.

Οι σφοδρές συγκρούσεις κλιμακώνονται από την Κυριακή στο κέντρο του Κιέβου και έχουν προκαλέσει μέχρι στιγμής τον θάνατο πέντε ανθρώπων.

«Προς το παρόν έχουμε καταμετρήσει πέντε νεκρούς, ενώ περίπου 300 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τα μεσάνυχτα», δήλωσε ο συντονιστής του ιατρικού κέντρου Ολέγ Μούσγι στον ραδιοφωνικό σταθμό της αντιπολίτευσης.

Οι μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των τελευταίων εβδομάδων εναντιώνονται στην επιλογή της κυβέρνησης του Βίκτορ Γιανουκόβιτς να μην υπογράψει τη συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ενωση και να διαιωνίσει την παραμονή της Ουκρανίας στη ζώνη επιρροής της Μόσχας σε αντάρτικο πόλης.

kiev2 2014 1 23 10 28 50 b

Χθες ηγέτες της αντιπολίτευσης συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της χώρας Βίκτορ Γιανούκοβιτς και του έδωσαν τελεσίγραφο 24 ωρών για να απαντήσει στα αιτήματα που του έθεσαν, τονίζοντας ότι αν δεν απαντήσει εντός μίας ημέρα θα περάσουν στην επίθεση.

Από την πλευρά του ο προσκείμενος στην φυλακισμένη πρώην πρωθυπουργό Γιούλια Τιμοσένκο, Αρσένι Γιατσένιουκ, έδωσε στην εξουσία διορία «24 ωρών» για να αποφευχθεί ένα «λουτρό αίματος».

Η βουλευτής Ίνα Μπογκλοσλόφσκα κάλεσε παράλληλα τα μέλη του κόμματος που βρίσκεται στην εξουσία, το οποίο η ίδια εγκατέλειψε πρόσφατα, να ενταχθούν όπως αυτή στις τάξεις της αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο: «Κόλαση» το Κίεβο - Στους πέντε οι νεκροί

Χάος στην Ουκρανία - Δείτε LIVE εικόνα από τις συγκρούσεις στο Κίεβο

Κίεβο: Με αιματοκύλισμα εντός 24ωρου προειδοποίησε η αντιπολίτευση!