ΚΟΣΜΟΣ

Η μπάλα και τα όπλα «καίνε» τη χήρα του Αρκάν

Η μπάλα και τα όπλα «καίνε» τη χήρα του Αρκάν
Η Σβετλάνα Ραζνάτοβιτς ή Τσέτσα, χήρα του Σέρβου παραστρατιωτικού ηγέτη των «Τίγρεων του Αρκάν»...

Η Σβετλάνα Ραζνάτοβιτς ή Τσέτσα, χήρα του Σέρβου παραστρατιωτικού ηγέτη των «Τίγρεων του Αρκάν», οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για υπεξαίρεση χρημάτων και κατοχή όπλων.

Η 37χρονη, διάσημη στη Σερβία, τραγουδίστρια κατηγορείται ότι οικειοποιήθηκε 4,5 εκατομμύρια ευρώ, που προέρχονταν από τις μετεγγραφές 15 ποδοσφαιριστών της ομάδας Obilic του Βελιγραδίου. Η Τσέτσα είχε κληρονομήσει την ομάδα, στην οποία ήταν πρόεδρος, από το δολοφονηθέντα σύζυγό της.

Επίσης, σε έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι της το 2003 είχαν βρεθεί 11 αυτόματα όπλα. Όμως, λόγω των διασυνδέσεών της με ισχυρά πολιτικά πρόσωπα της χώρας, η χήρα απέφευγε από τότε τη σύλληψη για την παράνομη κατοχή όπλων.

Η απάντηση της Τσέτσα στον εισαγγελέα ήταν ότι ο σύζυγός της, Ζέλικο Ραζνάτοβιτς, ήταν αυτός που κανόνισε τις ποδοσφαιρικές μετεγγραφές, όπως επίσης και ο ιδιοκτήτης των όπλων.

Ο Ραζνάτοβιτς ή «Αρκάν» είχε πρωτοστατήσει με την οργάνωσή του σε εκκαθαρίσεις μη σερβικών πληθυσμών κατά τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, την περίοδο 1991-1995. Δολοφονήθηκε το 2000 και τότε έγινε γνωστό ότι είχε ασκηθεί σε βάρος του δίωξη για εγκλήματα πολέμου από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Διαβάστε επίσης:

Η τραγουδίστρια και η ποδοσφαιρική απάτη