ΚΟΣΜΟΣ

Süddeutsche Zeitung: Η πίεση στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται να υποχωρήσει

Süddeutsche Zeitung: Η πίεση στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται να υποχωρήσει

Πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ για την πρόοδο που έχουν σημειώσει οι υπερχρεωμένες χώρες του ευρωπαϊκού νότου φιοξενεί η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, κάνοντας αναφορά και στην χώρα μας, για την οποία σημειώνει ότι παρά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, η πίεση για αλλαγές δεν επιτρέπεται να υποχωρήσει.

Το ρεπορτάζ που έχει τίτλο «οι χώρες της ευρωκρίσης πηγαίνουν καλύτερα», σημειώνει για την Ελλάδα πως έχει ξεπεράσει ακόμη το πρόβλημα, μολονότι υπάρχουν και εδώ θετικά μηνύματα.

«Εξαιτίας μιας καλής τουριστικής σαιζόν το 2013, η χώρα πέτυχε το πρώτο πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών από την εισαγωγή του ευρώ, πριν από περισσότερα από δέκα χρόνια», αναφέρει η εφημερίδα.

Διευκρινίζεται, ωστόσο, ότι κυβερνητικοί κύκλοι του Βερολίνου «προειδοποιούν πως σε κάποιες χώρες το κλίμα είναι καλύτερο από ό,τι η κατάσταση».

Σύμφωνα, με τους ίδιους κύκλους, «η πίεση για αλλαγές δεν επιτρέπεται να υποχωρήσει, κυρίως αυτό δεν επιτρέπεται να συμβεί στην Ελλάδα». Εκεί, καταλήγει το ρεπορτάζ, «μετά από εντυπωσιακές μεταρρυθμίσεις το 2012 και το 2013, το τελευταίο διάστημα δεν έχουν γίνει πολλά».

Διαβάστε επίσης:

Σόιμπλε: Δε θα ήθελα να εφαρμόσω στη Γερμανία το πρόγραμμα της Ελλάδας