ΚΟΣΜΟΣ

Η σύζυγος του Σουμάχερ του μιλά για να τον ξυπνήσει από το κώμα

Η σύζυγος του Σουμάχερ του μιλά για να τον ξυπνήσει από το κώμα

Ατέλειωτες ώρες περνά στο πλευρό του η σύζυγος του Μίκαελ Σουμάχερ, μιλώντας του διαρκώς προκειμένου να τον βοηθήσει να βγει από το τεχνητό κώμα στο οποίο βρίσκεται εδώ και έξι εβδομάδες.

Η Κορίνα Σουμάχερ, 44 ετών, μιλά καθημερινά στο σύζυγό της, χωρίς προς το παρόν καμία ένδειξη ανταπόκρισης.

Ο επτά φορές πρωταθλητής της Φόρμουλα 1, Μίκαελ Σουμάχερ νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, μετά το ατύχημα που είχε στο σκι στις γαλλικές Άλπεις, στις 29 Δεκεμβρίου.

Η δόση του αναισθητικού μειώνεται εξαιρετικά αργά από τον οργανισμό του, ενώ οι γιατροί έχουν ενημερώσει την οικογένειά του πως το δυσκολότερο στάδιο της αποκατάστασής του δεν έχει έρθει ακόμη.

Έχουν μάλιστα προειδοποιήσει την Κορίνα και τα παιδιά τους, τη 16χρονη Τζίνα Μαρί και τον 14χρονο Μικ, πως θα περάσουν εβδομάδες μέχρι να απομακρυνθούν από το σώμα του τα υπνωτικά χάπια.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ο Σουμάχερ θα βρίσκεται υπό διαρκή έλεγχο για την ανίχνευση οποιασδήποτε, ακόμη και της παραμικρής κίνησης.

Ο καθηγητής νευροχειρουργικής, Χέινζ Πίτερ Μόεκ, δήλωσε ότι παραμένει μυστήριο κατά πόσο οι ασθενείς που βρίσκονται σε κώμα έχουν συναίσθηση του έξω κόσμου.

Και πρόσθεσε: «Είμαστε σίγουροι ότι οι οικείες φωνές, όπως αυτές των μελών της οικογένειας, παρουσιάζουν μια κατευναστική επίδραση. Δίνουν μια αίσθηση ασφάλειας».

Ο Ρολφ Σουμάχερ, ο αδερφός του, ο Ρος Μπράουν, το πρώην αφεντικό του και ο φίλος του Ζαν Τοντ, είναι μεταξύ εκείνων που περνούν ώρες δίπλα του και του μιλούν.