ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός από ύποπτη φιάλη σε τραίνο

Συναγερμός από ύποπτη φιάλη σε τραίνο

Συναγερμός έχει σημάνει στις γαλλικές αρχές, καθώς τα μεσάνυχτα εντοπίστηκε στην πόλη Βαλόρμπ στα γαλλοελβετικά σύνορα, σε αμαξοστοιχία η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Βενετία, ένα μπουκάλι με ύποπτο περιεχόμενο.

«Οι τελωνειακοί ανέβηκαν στο τραίνο στο σταθμό της Ντιζόν και έκαναν έλεγχο σε έναν επιβάτη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα πλαστικό μπουκάλι το περιεχόμενο του οποίου έδειχνε ύποπτο», εξήγησε η Ιζαμπέλ Επεγιάρ-Πατριά, διευθύντρια του γραφείου του νομάρχη της Ντουμπ στην κεντροανατολική Γαλλία.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα, το μπουκάλι ήταν τοποθετημένο μέσα σε δοχείο ασφαλείας, κάτι που τράβηξε την προσοχή των τελωνειακών.

Ο επιβάτης χρειάστηκε να κατεβεί από το τραίνο και οδηγήθηκε στο τελωνείο της Βαλόρμπ για έλεγχο. Ομάδα πυροτεχνουργών έφθασε με ελικόπτερο στην περιοχή προκειμένου να εξακριβώσει το περιεχόμενο της φιάλης. Οι αναλύσεις για το εν δυνάμει εκρηκτικό υλικό είναι σε εξέλιξη, σύμφωνα με τη νομαρχία.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή σε απόσταση 70 μέτρων από το σημείο αυτό για λόγους ασφαλείας. Η διαδικασία NRBC για πυρηνική ραδιολογική, βιολογική, χημική απειλή τέθηκε αμέσως σε εφαρμογή και πέντε τελωνειακοί υπάλληλοι μαζί με τρεις χωροφύλακες που είχαν επαφή με τον επιβάτη και εντόπισαν το δέμα, ανέλαβαν την υπόθεση.