ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: 18 οι νεκροί - πάνω από 1000 οι τραυματίες στο Κίεβο

Ουκρανία: 18 οι νεκροί - πάνω από 1000 οι τραυματίες στο Κίεβο

Τέσσερις διαδηλωτές σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης των δυνάμεων ασφαλείας το βράδυ της Τρίτης στην πλατεία Ανεξαρτησίας (Μαϊντάν), την αποκαλούμενη από τους διαδηλωτές και «Μέκκα της διαμαρτυρίας» στο κέντρο του Κιέβου.

«Τέσσερις διαδηλωτές σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη Μαϊντάν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Σβιέτοσλαβ Χανένκο, επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών της αντιπολίτευσης.

Ο αριθμός των νεκρών από τις φονικές συγκρούσεις των αστυνομικών δυνάμεων με τους διαδηλωτές στο κέντρο του Κιέβου ξεπερνά πλέον τους 18 σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές από το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών. Ο εκτιμώμενος αριθμός των τραυματιών είναι μεγαλύτερος από 1.000 άτομα, ένα νούμερο που είναι διπλά μεγαλύτερο από τις προηγούμενες εκτιμήσεις, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε μέσα ενημέρωσης που ελέγχονται από την αντιπολίτευση η καθηγήτρια ιατρικής Όλγα Μπογκομόλετς, που χαρακτήρισε "σοκαριστικό" τον ρυθμό με τον οποίο φτάνουν στα νοσοκομεία οι τραυματίες.

Μεταξύ των νεκρών είναι επτά αστυνομικοί, όπως ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ έντεκα είναι οι νεκροί στις τάξεις των διαδηλωτών, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας. Οι ουκρανοί αξιωματούχοι είχαν νωρίτερα, αναφέρει ότι ο αριθμός των τραυματιών δεν ξεπερνά τους 500 εκ των οποίων 300 είναι μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης:
Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Κίεβο

Συνάντηση με τον Γιανουκόβιτς έχει ο Κλίτσκο

Στους 14 οι νεκροί από το αιματοκύλισμα-Κατεβαίνουν άρματα

Φλέγεται το Κίεβο – ΔΕΙΤΕ LIVE

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Κίεβο

Στις φλόγες το αρχηγείο των αντικαθεστωτικών στο Κίεβο