ΚΟΣΜΟΣ

Απαισιόδοξα τα τελευταία μηνύματα-Συνεχίζει τη μάχη ο Μίκαελ Σουμάχερ

Απαισιόδοξα τα τελευταία μηνύματα-Συνεχίζει τη μάχη ο Μίκαελ Σουμάχερ

Σε καταστολή παραμένει εδώ και δύο μήνες περίπου ο Γερμανός πιλότος της F1 – Τι συμβαίνει τελικά με την πορεία της υγείας του

Σχεδόν δύο μήνες μετά τον σοβαρότατο τραυματισμό του πρώην πιλότου της F1 Mίκαελ Σουμάχερ σε πίστα σκι, οι νευρολόγοι εμφανίζονται απαισιόδοξοι σχετικά με την κατάσταση της υγείας του, εκτιμώντας ότι είναι σχεδόν αδύνατο να επανέλθει πλήρως.

Ο 45χρονος «υπερπρωταθλητής» έπεσε με το κεφάλι σε βράχο και το κράνος του έσπασε, με αποτέλεσμα να εμφανίσει πολλούς θρόμβους στο κεφάλι του, ορισμένοι εκ των οποίων αφαιρέθηκαν, όχι όμως όλοι.

Ο ατζέντης του Sabine Kehm ανέφερε ότι η διαδικασία αφύπνισης του είναι σε εξέλιξη και ενδεχομένως να χρειαστεί πολύς καιρός για να ολοκληρωθεί.

Ο νευρολόγος δρ. Tipu Aziz του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης εκτίμησε ότι το γεγονός πως δεν έχει ξυπνήσει ακόμη σημαίνει ότι το τραύμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και η πλήρης επαναφορά του είναι απίθανη.

Συνεχίζοντας είπε ότι κατά τη διάρκεια της αφύπνισης «συνήθως προσπαθούμε με το πέρασμα λίγων ημερών να ξυπνήσουμε έναν ασθενή από το κώμα. Εάν δεν δείχνει θετικά σημάδια, αυτό αποτελεί κακό οιωνό».

Ωστόσο άλλοι ειδικοί επιμένουν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη και τώρα για να βγουν συμπεράσματα.

Το χρονικό του τραγικού ατυχήματος

Ήταν 29/12/2013 όταν στο άκουσμα της είδησης πάγωσε όλη η Ευρώπη. Ο Γερμανός πιλότος χτύπησε στο κεφάλι. Αμέσως τα social media παίρνουν φωτιά. Όλοι ελπίζαμε ότι θα ήταν κάτι παροδικό. Μάταια όμως. Ο «υπερπρωταθλητής» δίνει μέχρι σήμερα τη δική του μάχη.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής χτύπησε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε κοντινό νοσοκομείο.
"Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Γκρενόμπλ. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε τη σοβαρότητα του τραυματισμού. Βρίσκεται έρευνα σε εξέλιξη για τα αίτια του ατυχήματος. Δεν γνωρίζουμε προς το παρόν αν συνέβη εντός ή εκτός πίστας" δήλωνε λίγα λεπτά μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο ο διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου, Κριστόφ Γκερμινιόν-Λεκόμπτ επιβεβαιώνοντας το ατύχημα και πρόσθετε: "Έπεσε στις 11:07 τοπική (12:07 ώρα Ελλάδας) εκτός πίστας στο Μεριμπέλ. Φορούσε κράνος και χτύπησε σε βράχο. Οι τραυματιοφορείς βρίσκονταν κοντά του στις 11:15 τοπική. Του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από το Μουτιέ. Ήταν σοκαρισμένος, ανήσυχος, αλλά είχε τις αισθήσεις του. Πιθανώς έχουμε να κάνουμε με ένα τραύμα στο κεφάλι, αλλά δεν είναι πολύ σοβαρό".