ΚΟΣΜΟΣ

ΥΠΕΞ Αυστρίας: Kανείς μας δεν θέλει πόλεμο

ΥΠΕΞ Αυστρίας: Kανείς μας δεν θέλει πόλεμο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, σε σημερινές δηλώσεις του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια απειλή επιβολής κυρώσεων από πάρα πολλές πλευρές, ωστόσο ο ίδιος είναι της γνώμης ότι θα πρέπει τώρα να δοθεί ακόμη μία ευκαιρία στο διάλογο.

Πρόσθεσε ότι αυτό το έργο πρέπει να το αναλάβουν διεθνείς οργανισμοί όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης και ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), στους οποίους συμμετέχει η Ρωσία.

Ο αρχηγός της αυστριακής διπλωματίας χαρακτήρισε ως "επικίνδυνη προς ανάφλεξη και δραματική" την κατάσταση στην Ουκρανία και εξέφρασε την ελπίδα η Ρωσία να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και να καταβάλει προσπάθειες για μια ειρηνική λύση, καθώς "κανείς μας δεν θέλει πόλεμο".

Οπως σημείωσε ο ίδιος, η Ευρωπαική Ενωση καταδίκασε σαφώς τη στάση της Ρωσίας, ωστόσο δεν υπάρχουν πολύ περισσότερες δυνατότητες και μια στρατιωτική απάντηση θα ήταν λάθος, διότι η ΕΕ είναι ένας οργανισμός της ειρήνης.

Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, ανακοινώνοντας στη συνέντευξή του πως, εξαιτίας της παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου εκ μέρους της Ρωσίας, η χώρα του, ως προεδρεύουσα εφέτος του Συμβουλίου της Ευρώπης, έχει συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο του, διαμήνυσε πως "ο Ψυχρός Πόλεμος" πρέπει να παραμείνει εκεί που είναι η θέση του, δηλαδή στα βιβλία της ιστορίας.