ΚΟΣΜΟΣ

Κανένα ίχνος από το αεροσκάφος της Malaysia Airlines (φώτο και βίντεο)

Κανένα ίχνος από το αεροσκάφος της Malaysia Airlines (φώτο και βίντεο)

Οι αρχές διαψεύδουν τα Μέσα Μαζικής ενημέρωσης που αναφέρουν ότι το αεροσκάφος έχει συντριβεί

Έρευνα διενεργείται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μαλαισίας και Βιετνάμ για τον εντοπισμό αεροσκάφους Boeing B777-200, με 239 επιβαίνοντες, το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ ενώ εκτελούσε πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο.

ma1

Οι αρχές της Μαλαισίας δεν επιβεβαιώνουν ότι το αεροσκάφος έχει συντριβεί, δεν υπάρχουν ενδείξεις για συντριβή του, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της χώρας Χισαμουντίντ Χουσέιν, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που μετέδωσαν νωρίτερα μέσα ενημέρωσης του Βιετνάμ ότι το Boeing συνετρίβη στη θάλασσα νότια ενός βιετναμέζικου νησιού.

Λίγο νωρίτερα ΜΜΕ μετέδωσαν δηλώσεις ναύαρχου από το Βιετνάμ σύμφωνα με τις οποίες το αεροσκάφος έπεσε στη θάλασσα 153 ναυτικά μίλια από τις ακτές του νησιού Το Τσου.

Αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία αυτή, θα πρόκειται για το πιο πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα με Μπόινγκ από τότε που τέθηκε σε κυκλοφορία αυτός ο τύπος αεροσκάφους πριν από 19 χρόνια.

ma2

«Το αεροσκάφος μας εντόπισε μια πορτοκαλί κηλίδα στη θάλασσα στο σημείο απ’ όπου προήλθε το τελευταίο σήμα. Στείλαμε ένα πλοίο να ερευνήσει και επιβεβαιώθηκε ότι δεν ήταν τίποτα», είπε μαλαισιανός αξιωματούχος στο Reuters.

Στο αεροπλάνο των αερογραμμών της Μαλαισίας επέβαιναν 227 επιβάτες, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, και 12 μέλη του πληρώματος.

ma3



Οι επιβάτες ήταν υπήκοοι 14 χωρών, στους οποίους περιλαμβάνονται 152 Κινέζοι, 38 Μαλαισιανοί, 12 Ινδονήσιοι και 6 Αυστραλοί.

Το αεροσκάφος έχασε την επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της πόλης Χο Τσι Μινχ 120 ναυτικά μίλια ανατολικά των ακτών της πόλης Κότα Μπάρου της Μαλαισίας κοντά στον εναέριο χώρο του Βιετνάμ, όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία και η βιετναμέζικη κυβέρνηση.

ma4

Η επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε στις 02:40 (του Σαββάτου τοπική ώρα, 20:40 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας).

Τέσσερα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Μαλαισίας και τρία ελικόπτερα συμμετέχουν στις έρευνες στα ανοικτά των βορειοανατολικών ακτών της χώρας.

ma5



Η Κίνα έχει αποστείλει δύο πλοία στην περιοχή, για να βοηθήσουν σε επιχείρηση διάσωσης, σύμφωνα με την κρατική κινεζική τηλεόραση.

«Λυπούμαστε βαθιά που χάσαμε κάθε επαφή με την πτήση MH370 η οποία αναχώρησε από την Κουλά Λουμπούρ στις 00:41 και κατευθυνόταν στο Πεκίνο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Άχμαντ Γιαχία πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Malaysia Airlines. Το αεροσκάφος αναμενόταν να φτάσει στο Πεκίνο στις 6:30 της ίδιας ημέρας (00:30 του Σαββάτου, ώρα Ελλάδας).

ma6

«Η ομάδα μας ενημερώνει τους συγγενείς των επιβατών και του πληρώματος», πρόσθεσε ο Γιαχία. «Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι σε όλους τους επιβάτες, το πλήρωμα και τις οικογένειές τους», σημείωσε.

ma7

«Η Malaysian Airlines συνεργάζεται με τις αρχές που έχουν θέσει σε συναγερμό τις ομάδες τους αναζήτησης και διάσωσης για να εντοπίσουν το αεροσκάφος», υπογράμμισε ο ίδιος.

Η εταιρεία διευκρίνισε ότι ο πιλότος του αεροσκάφους είναι έμπειρος και εργάζεται στη Malaysian Airlines από το 1981, έχοντας στο ενεργητικό του συνολικά 18.365 ώρες πτήσης.

Η αεροπορική εταιρεία Malaysia Airlines, πάντως, θεωρείται μία από τις πιο αξιόπιστες της Ασίας-Ειρηνικού σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και την παροχή υπηρεσιών παρά τα πρόσφατα οικονομικά προβήματα. Είναι ανταγωνιστική της AirAsia στις εσωτερικές πτήσεις και των AirAsia X , Emirates, Singapore Airlines, Thai Airways και Cathay Pacific στις διεθνείς.

Ωστόσο, οι συγγενείς των κινέζων επιβατών της πτήσης κατηγόρησαν την εταιρεία ότι τους κρατάει στο σκοτάδι, ενώ τα κρατικά μέσα ενημέρωσης επίσης κατηγόρησαν την Malaysia Airlines για ανεπαρκή χειρισμό της κατάστασης.

Διαβάστε επίσης:

Εξαφανίστηκε αεροσκάφος της Malaysia Airlines με 239 επιβάτες

Μαλαισία: Δεν έχουν εντοπιστεί συντρίμμια του αεροσκάφους