ΚΟΣΜΟΣ

Μαλαισία: Τα 4 πιθανά σενάρια και ο επιβάτης με το κλεμμένο διαβατήριο

Μαλαισία: Τα 4 πιθανά σενάρια και ο επιβάτης με το κλεμμένο διαβατήριο

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το πρωί της Τρίτης, οι μαλαισιανές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητατα στοιχεία ενός εκ των δύο επιβατών που επιβιβάστηκαν στην πτήση των Malaysia Airlines με κλεμμένο διαβατήριο.

Πρόκειται για έναν 19χρονο Ιρανό, με το όνομα Pouria Nour Mohammad Mehrdad.

Όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας, ο Mehrad και ο δεύτερος άντρας, ο οποίος επίσης ταξίδεψε με κλεμμένο διαβατήριο, είχαν εισέλθει παράνομα στη Μαλαισία στις 28 Φεβρουαρίου.

Επίσης έγινε γνωστό ότι Pouria Nour Mohmammad Mehrdad δεν είχε εμπλοκή με τρομοκρατική οργάνωση, ζητούσε άσυλο και επιθυμούσε να πάει στη Γερμανία.

Τα τέσσερα σενάρια που εξετάζονται για το χαμένο αεροσκάφος πλέον είναι: η αεροπειρατεία, το σαμποτάζ, ψυχολογικά προβλήματα των επιβατών ή του πληρώματος και προσωπικά προβλήματα των επιβατών ή του πληρώματος.

2619702d-3e4d-4197-bedb-f434066a9e27-620x372

60E87F7EE146E5293B5C8330BE10CD8D

Επίσης ανακοίνωσαν ότι ερευνούν την πιθανότητα ένας από τους επιβάτες να είχε εισπράξει αποζημίωση μαμούθ από ασφαλιστήριο ζωής, λίγο πριν την πτήση.

Οι αρχές στη συνέντευξη Τύπου διέψευσαν ακόμα την πληροφορία ότι υπάρχουν 5 άτομα που δεν επιβιβάστηκαν στην πτήση.

Συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ τα ξημερώματα του Σαββάτου, καθώς εκτελούσε πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο.

Οι αρχές της Μαλαισίας απέστειλαν πλοία προκειμένου να ερευνήσουν συντρίμμια που φέρεται πως είχαν εντοπιστεί στην επιφάνεια της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Η περιοχή στην οποία πραγματοποιούνται οι έρευνες βρίσκεται 60 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της παραθαλάσσιας πόλης Βουνγκ Τάου του Βιετνάμ, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της πολιτικής αεροπορίας, Λάι Σαν Ταν.

Στο σημείο έχουν σταλεί βιετναμέζικα πλοία για να ερευνήσουν αυτό που φαίνεται πως είναι μεταλλικά κομμάτια, μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων σύμφωνα με ενημέρωση της επιτροπής έρευνας και διάσωσης στο Ανόι.

Ομάδες διάσωσης από εννέα χώρες πραγματοποίησαν έρευνες στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και τα στενά της Μαλάκας, καθώς η Κίνα απηύθυνε έκκληση στη Μαλαισία να εντείνει τις προσπάθειες ανεύρεσης του αεροσκάφους.

bi3

Μετά από τρεις ημέρες αναζήτησης, οι έρευνες δεν έχουν επιφέρει κανένα αποτέλεσμα, δήλωσε τη Δευτέρα ανώτερος αξιωματούχος της Μαλαισίας.
Τις προσπάθειες θα συνδράμει σήμερα ένα αεροπλάνο της πολεμικής αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζον Κι. Είπε ότι το αεροπλάνο P3 Orionέχει ήδη απογειωθεί από τη Νέα Ζηλανδία και αναμένεται να φτάσει το απόγευμα της Τρίτης.

Εκτός από τα βιετναμέζικα πλοία και τα αεροπλάνα που έχουν αναπτυχθεί εντός των χωρικών υδάτων του Βιετνάμ, τουλάχιστον 30 αεροσκάφη και 40 πλοία χτενίζουν τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, Ζουλκιφέλι Ζην

Η κινεζική κυβέρνηση έχει στείλει στην Κουάλα Λουμπούρ ομάδα εμπειρογνωμόνων προκειμένου να βοηθήσει στην αναζήτηση του αεροσκάφους, στο οποίο επέβαιναν 154 Κινέζοι.

Ο Αζαρουντίν Αμπντούλ Ραχμάν, γενικός διευθυντής της πολιτικής αεροπορίας της Μαλαισίας, δήλωσε ότι η ακτίνα αναζήτησης στην περιοχή θα διπλασιαστεί σε 100 ναυτικά μίλια ανοιχτά του βουνού Ιγκάρι της Μαλαισίας, όπου υπήρξε η τελευταία επικοινωνία με το αεροσκάφος. «Ο στόχος μας να βρεθεί το αεροσκάφος θα ενταθεί», τόνισε, σημειώνοντας ότι οι αρχές απέκλεισαν την πιθανότητα η μεγάλη πετρελαιοκηλίδα που εντοπίστηκε την Κυριακή να προερχόταν από το αεροσκάφος.

Το υπουργείο Άμυνας της Κίνας χρησιμοποιεί 10 δορυφόρους για να βοηθήσει στην έρευνα για τον εντοπισμό του Μπόινγκ της εταιρείας Malaysia Airlines που έχει εξαφανισθεί εδώ και τέσσερις ημέρες, αναφέρει σήμερα ο επίσημος κινεζικός Τύπος, ενώ παράλληλα το Βιετνάμ διηύρυνε τις επιχειρήσεις έρευνας και η ταϊλανδική αστυνομία επιβεβαίωσε πως τα εισιτήρια των δύο επιβατών της πτήσης που χρησιμοποίησαν πλαστά διαβατήρια, είχαν εκδοθεί από ταϊλανδικό πρακτορείο ταξιδιών για έναν Ιρανό.

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζεται το θρίλερ με το αεροσκάφος της Malaysia Airlines

Κανένα ίχνος από το αεροπλάνο της Malaysia - Εντείνονται οι έρευνες