ΚΟΣΜΟΣ

Μαλαισία: Αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν ότι άκουσαν έκρηξη και είδαν φως

Μαλαισία: Αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν ότι άκουσαν έκρηξη και είδαν φως

Μυστήριο παραμένει η υπόθεση του εξαφανισμένου Boeing της Malaysian Airlines ενώ ακόμα περισσότερο προβληματισμό προκαλούν οι καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίοι υποστήριξαν σε μαρτυρία τους στις αρχές είδαν ένα παράξενο φως από ένα αεροσκάφος που πετούσε χαμηλά στην περιοχή Μαράνγκ.

Οκτώ άνδρες είπαν στην αστυνομία ότι άκουσαν μια τρομακτική έκρηξη περίπου στη 1:20 το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Star ο 36χρονος Alias Salleh είπε ότι αφού άκουσε την έκρηξη ο ίδιος και οι επτά φίλοι του έσπευσαν στη θάλασσα για να εξερευνήσουν και να βρουν την αιτία της έκρηξης , αλλά δεν βρήκαν τελικά τίποτα περίεργο.

«Αποφάσισα έτσι να πάω στο σπίτι μου αλλά άρχισα να ανησυχώ όταν διάβασα στο διαδίκτυο την ίδια μέρα στις 11 το πρωϊ για το αεροσκάφος που χάθηκε» είπε στην αστυνομία.

Εν τω μεταξύ ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Terengganu Datuk Mustapa Jamshah επιβεβαίωσε ότι έλαβε αναφορές από κατοίκους για μυστηριώδεις ήχους και το ανέφερε στην έκθεσή του.

Παράλληλα δύο ψαράδες υποστηρίζουν επίσης ότι είδαν ένα λευκό φως να αναβοσβήνει και πιστεύουν ότι επρόκειτο από αεροσκάφος που πετούσε χαμηλά το Σάββατο το πρωί στην Ακτή Village Jembal.

Ο 49χρονος Μοχάμαντ είπε ότι είδε ένα λευκό φως να αναβοσβήνει, ενώ ψάρευε με τον 46χρονο φίλο του Τζασμίν Μοχντ Μοχτάρ στην παραλία. Το ακόμα πιο περίεργο είναι ότι είπε πως 10 λεπτά αργότερα είδε επίσης ένα έντονο κίτρινο φως σε στρογγυλό σχήμα για περίπου μισή ώρα σε απόσταση περίπου 10 ναυτικών μιλίων από τον τόπο που αλιεύουν .

Διαβάστε επίσης:

Μαλαισία: Πέταξαν μπουκάλια σε αξιωματούχους της Malaysia Airlines

Μαλαισία: Τα αεροσκάφη ερευνούν μόνο θαλάσσιες ζώνες

Μαλαισία: «Δεν πιστεύουμε ότι ευθύνονται μέλη του πληρώματος»