ΚΟΣΜΟΣ

Κρίσιμη συνάντηση Κέρι- Λαβρόφ για την Ουκρανία

Κρίσιμη συνάντηση Κέρι- Λαβρόφ για την Ουκρανία

Κρίσιμες συνομιλίες για την Ουκρανία θα έχουν σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι και ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ, με το χρόνο να μετρά αντίστροφα για το δημοψήφισμα που διεξάγεται την Κυριακή με διακύβευμα το μέλλον της Κριμαίας.

Ο Κέρι αναμένεται να απευθύνει προειδοποίηση προς τον Σεργκέι Λαβρόφ πως το δημοψήφισμα και η ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην Κριμαία θα μπορούσε να πυροδοτήσει συντονισμένες κυρώσεις από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Αμερικανός υπουργός έχει ήδη προειδοποιήσει για «πολύ σοβαρά βήματα» εάν η Ρωσία προσαρτήσει την περιοχή στα εδάφη της ενώ η Ρωσία επέμεινε στη χθεσινή συνεδρίαση στον ΟΗΕ πως δεν ήθελε πόλεμο με την Ουκρανία.

Η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών θα γίνει στην κατοικία του Αμερικανού πρεσβευτή στο Λονδίνο ενώ το ΒBC αναφέρει πως η βρετανική πρωτεύουσα είναι το πεδίο αναβίωσης του Ψυχρού Πολέμου.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, ο Κέρι θα επιχειρήσει να πείσει τη Ρωσία πως διακινδυνεύει να πληρώσει βαρύ τίμημα σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο από τα μέτρα που ενδεχομένως να λάβουν ΗΠΑ και ΕΕ μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Διαβάστε επίσης:

Βέτο Ρωσίας στις προθέσεις των ΗΠΑ να παρέμβουν στην Ουκρανία