ΚΟΣΜΟΣ

Νέο θρίλερ - Ύποπτος μηχανικός αεροπλάνων στην μοιραία πτήση

Νέο θρίλερ - Ύποπτος μηχανικός αεροπλάνων στην μοιραία πτήση

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι αρχές της Μαλαισίας μελετούν το προφίλ ενός μηχανικού πτήσεων ο οποίος βρισκόταν στο Boeing που εξαφανίστηκε πριν από δέκα μέρες, εκτελώντας το δρομολόγιο Κουάλα Λουμπούρ - Πεκίνο

Πλέον στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνουν όσοι από τους επιβάτες είχαν γνώσεις γύρω από τα αεροπλάνα, καθώς αφενός θεωρείται σίγουρο ότι ανθρώπινο χέρι έκλεισε τα συστήματα εντοπισμού του μοιραίου αεροσκάφους και αφετέρου το σενάριο της αεροπειρατείας κερδίζει ολοένα έδαφος.

Ο συγκεκριμένος μηχανικός ήταν 29 ετών, ονομάζεται Μοχντ Καιρούλ Αμρί Σελαμάτ, καταγόταν από τη Μαλαισία και όπως σημειώνει ο ίδιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εργαζόταν σε μια εταιρεία ιδιωτικών αεροσκαφών. Ωστόσο, η εταιρεία από την πλευρά της, αρνήθηκε να επιβεβαιώσει εάν ο 29χρονος δουλεύει ακόμη σε αυτήν.

Σε άλλη φωτογραφία που έχει αναρτήσει ο Σελαμάτ στο Facebook προσδιορίζει τον εαυτό του ως υπάλληλο της Μαλαισιανής εταιρείας Execujet's.

Πάντως, δεδομένου ότι ο Καρίλ είχε εξειδικευτεί σε μικρά αεροσκάφη είναι αμφίβολο κατά πόσο είχε τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να εκτρέψει της πορείας του και να πιλοτάρει ένα τόσο μεγάλο αεροσκάφος όπως το Boeing 777.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πατέρας του, Ομάρ Σελαμάτ, ο 29χρονος είχε δεκαετή εμπειρία ως μηχανικός πτήσεων, ενώ πρόσφατα είχε γίνει πατέρας και είχε αγοράσει ένα σπίτι στα προάστια της Κουάλα Λουμπούρ.

Περιέγραψε μάλιστα τον Καρίλ ως έναν πολύ καλό επαγγελματία και έναν καλό γιο. Θα μας επισκεπτόταν τουλάχιστον μια φορά το μήνα. Μάλιστα, είχαμε επικοινωνήσει για να πάω εγώ στο καινούριο του σπίτι αλλά μου είπε ότι θα πήγαινε για μια δουλειά στο Πεκίνο και ότι θα το κανόνιζαν κάποια άλλη στιγμή. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που μιλήσαμε», δήλωσε ο πατέρας του 29χρονου, αρνούμενος, όμως να απαντήσει σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι ο γιος του θα μπορούσε να εμπλακεί σε οποιαδήποτε «περίεργη» ενέργεια.

Διαβάστε επίσης:

Σενάριο-τρόμου για το χαμένο Boeing

«Έκρυψαν το Boeing για να χρησιμοποιηθεί ως πύραυλος κρουζ»