ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη: Η κυβέρνηση κήρυξε πόλεμο κατά της τρομοκρατίας

Λιβύη: Η κυβέρνηση κήρυξε πόλεμο κατά της τρομοκρατίας

Η κυβέρνηση της Λιβύης ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης προς την Πέμπτη ότι κήρυξε τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, κατηγορώντας για πρώτη φορά δημοσίως τις «τρομοκρατικές ομάδες» πως είναι πίσω από δεκάδες επιθέσεις και δολοφονίες εναντίον των υπηρεσιών ασφαλείας και άλλων στόχων.


«Δεν θα υπάρξει χώρος για την τρομοκρατία στη Λιβύη. Οι Λίβυοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να δώσουν τη μάχη της προσοχής , της εγρήγορσης και της θυσίας», ανακοίνωσε η κυβέρνηση στην ιστοσελίδα της. «Η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης ζητεί από την διεθνή κοινότητα και ιδιαίτερα από τα Ηνωμένα Έθνη την παροχή βοήθειας να ξεριζώσουν την τρομοκρατία » ανέφερε επίσης η κυβερνητική ανακοίνωση.

«Tο έθνος βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τρομοκρατικές ομάδες και εναπόκειται στην κυβέρνηση να κινητοποιήσει τις δυνάμεις ασφαλείας για την καταπολέμηση αυτής της μάστιγας» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, «οι πόλεις της Βεγγάζης, της Ντέρνα στα ανατολικά και της Σύρτης στα κεντρικά, αντιμετωπίζουν τον πόλεμο της τρομοκρατίας που κάνουν στοιχεία εχθρικά προς τη Λιβύη».

Οι λιβυκές αρχές δεν έχουν αναφέρει κάποια συγκεκριμένη ομάδα, αλλά οι πόλεις της Βεγγάζης και της Σύρτης είναι προπύργια για εξτρεμιστικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης κυρίως της οργάνωσης των τζιχαντιστών της Ανσαρ Ασαρίγια η οποία καταχωρήθηκε τον Ιανουάριο στην τρομοκρατική μαύρη λίστα των Ηνωμένων Πολιτειών