ΚΟΣΜΟΣ

Malaysia Airlines: «Τεράστια θλίψη» και 5.000 δολάρια για κάθε επιβάτη

Malaysia Airlines: «Τεράστια θλίψη» και 5.000 δολάρια για κάθε επιβάτη

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας Malaysia Airlines εξέφρασε σήμερα «τεράστια θλίψη» για τους επιβάτες του αγνοούμενου Boeing 777 της εταιρείας το οποίο φέρεται να κατέπεσε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό.


«Όλοι αισθανόμαστε τεράστια θλίψη και πόνο», δήλωσε ο Άχμαντ Τζαουχάρι Γιαχία στους δημοσιογράφους μία ημέρα αφού ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ ανακοίνωσε ότι οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το Μπόινγκ, που αγνοείται από τις 8 Μαρτίου, συνετρίβη στη θάλασσα και οι 239 επιβαίνοντες είναι νεκροί.

Ο Γιαχία σημείωσε ότι η αεροπορική εταιρεία έχει προσλάβει περισσότερους από 700 συμβούλους για να προσφέρουν υποστήριξη στους περισσότερους από 900 συγγενείς των επιβαινόντων της πτήσης MH370 που αναχώρησε από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο.
Πολλοί από τους συμβούλους έχουν σταλεί στο Πεκίνο, καθώς η πλειονότητα των επιβατών ήταν Κινέζοι, την ώρα που συγγενείς τους πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί διαμαρτυρία μπροστά από την πρεσβεία της Μαλαισίας.

Εξάλλου η Malaysia Airlines έχει προσφέρει αρχική οικονομική βοήθεια ύψους 5.000 δολαρίων ανά επιβάτη, ενώ αναμένεται να δοθεί και επιπλέον βοήθεια, επεσήμανε ο Γιαχία.

Η αεροπορική εταιρεία θα βοηθήσει και τους συγγενείς των επιβαινόντων που θέλουν να μεταβούν στην Αυστραλία μόλις υπάρξουν «οριστικά στοιχεία» ότι το Μπόινγκ συνετρίβη στην περιοχή δυτικά του Περθ.

Εξάλλου ο Γιαχία υπογράμμισε ότι οι συγγενείς των επιβατών έχουν μεταφερθεί σε απομονωμένα ξενοδοχεία στα περίχωρα της Κουάλα Λουμπούρ για να διασφαλιστεί η ιδιωτικότητα και η άνεσή τους και όχι για να τους απομονώσουν από τον Τύπο.

Νωρίτερα ο επικεφαλής της Malaysia Airlines είχε επισημάνει ότι θα αποφασίσει αργότερα αν θα παραιτηθεί εξαιτίας του τραγικού συμβάντος.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος και ερωτηματικά για την τραγωδία του Boeing

Επεισόδια έξω από την πρεσβεία της Μαλαισίας στο Πεκίνο (photos)