ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Στους 37 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών στις διαδηλώσεις

Βενεζουέλα: Στους 37 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών στις διαδηλώσεις

Ο απολογισμός των νεκρών στις διαδηλώσεις και τις ταραχές που διαρκούν ενάμιση μήνα στη Βενεζουέλα αυξήθηκε σε 37, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της χώρας αυτής της Λατινικής Αμερικής.


Η γενική εισαγγελέας της Βενεζουέλας Λουίζα Ορτέγα δήλωσε ότι άλλοι 559 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στις συνεχείς κινητοποιήσεις εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Νικολάς Μαδούρο. Οι αρχές ερευνούν 81 καταγγελίες για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πρόσθεσε η ίδια.

«Έγιναν δύο καταγγελίες για βασανισμούς, 75 καταγγελίες για κακομεταχείριση» και συνολικά τέσσερις «καταγγελίες για απόπειρες ανθρωποκτονίας» από στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας, είπε.

Οι οκτώ από τους ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους στις ταραχές, οι οποίες άρχισαν την 12η Φεβρουαρίου, ήταν στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας, ανέφερε η Ορτέγα.

Ο Μαδούρο, διάδοχος του εκλιπόντος πρώην προέδρου Ούγο Τσάβες, κατηγορεί τους διαδηλωτές ότι προσπαθούν να ανατρέψουν την κυβέρνησή του και την αντιπολίτευση ότι επιδιώκει ένα πραξικόπημα. Η αντιπολίτευση καταγγέλλει δυσανάλογη χρήση βίας από τις αρχές αλλά και επιθέσεις στους διαδηλωτές από ενόπλους φιλοκυβερνητικούς.

Διαβάστε επίσης: Αιματοβαμμένη καλλονή κατά του Μαδούρο

Εκτέλεσαν 28χρονη έγκυο καθηγήτρια στη Βενεζουέλα