ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Έληξε η επίθεση των Ταλιμπάν

Αφγανιστάν: Έληξε η επίθεση των Ταλιμπάν

Η επίθεση που εξαπολύθηκε σήμερα στην Καμπούλ από κομάντος Ταλιμπάν εναντίον της έδρας της Ανεξάρτητης Εκλογικής Επιτροπής (IEC) τερματίσθηκε και όλοι οι δράστες σκοτώθηκαν, έπειτα από έξι ώρες μαχών με την αστυνομία, ανακοίνωσε αφγανός αξιωματούχος.


"Οι μάχες έλαβαν τέλος" και οι δυνάμεις ασφαλείας μπήκαν μέσα στο κτίριο όπου είχαν οχυρωθεί οι ένοπλοι Ταλιμπάν και από το οποίο είχαν ανοιξει πυρ εναντίον της έδρας της εκλογικής επιτροπής, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Χασμάτ Στανικζάι.

Οι ένοπλοι, οι οποίοι ήταν στον αριθμό από τρεις ως πέντε, είχαν φορέσει μπούρκες για να παραπλανήσουν τους φρουρούς της εκλογικής επιτροπής και να εξαπολύσουν την επίθεσή τους, πρόσθεσε.

Κανένα θύμα δεν αναφέρθηκε. Ο εκπρόσωπος της επιτροπής Νουρ Μοχάμαντ Νουρ είχε δηλώσει πως οι εργαζόμενοι είχαν καταφέρει να καταφύγουν σε θωρακισμένα δωμάτια.

Αυτή η νέα επιχείρηση των ισλαμιστών ανταρτών πραγματοποιήθηκε μία εβομάδα πριν από τον πρώτο γύρο των αφγανικών προεδρικών εκλογών, στις 5 Απριλίου, για την εκλογή του διαδόχου του Χαμίντ Καρζάι, του μοναδικού ανθρώπου που ηγήθηκε της χώρας μετά την πτώση των Ταλιμπάν και στον οποίο το Σύνταγμα απαγορεύει να διεκδικήσει μια τρίτη θητεία.

Διαβάστε επίσης: Οι Ταλιμπάν επιτίθενται στην έδρα της εκλογικής επιτροπής στην Καμπούλ