ΚΟΣΜΟΣ

«Θα ψάχνουμε το αεροπλάνο όσο χρειαστεί»

«Θα ψάχνουμε το αεροπλάνο όσο χρειαστεί»

Συνεχίζονται για μια ακόμα εβδομάδα οι έρευνες για το μοιραίο αεροπλάνο

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ δήλωσε ότι δεν υπάρχει χρονικό όριο στις επιχειρήσεις αναζήτησης του εξαφανισμένου Boeing 777 της Malaysia Airlines το οποίο εκτελούσε την πτήση MH370 από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο με 239 επιβαίνοντες, και υπό αδιευκρίνιστες αιτίες χάθηκε κάπου στον Ινδικό Ωκεανό πριν από περισσότερο από τρεις εβδομάδες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι το αεροπλάνο έχει εξαφανιστεί...

0331Abbot02

«Είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει χρονικό όριο» είπε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας στους δημοσιογράφους από την αεροπορική βάση Pearce στο Περθ στα δυτικά της χώρας. «Μπορούμε να συνεχίσουμε την αναζήτηση για αρκετό χρονικό διάστημα μέχρι να βρεθεί και θα συνεχίσουμε την αναζήτηση για αρκετό καιρό μέχρι να βρεθεί» συμπλήρωσε ο Τόνι Άμποτ. «Η ένταση και το μέγεθος των επιχειρήσεων αναζήτησης του αεροπλάνου αυξάνεται, δεν μειώνεται» κατέληξε ο αυστραλός πρωθυπουργός.

Συνολικά 20 αεροσκάφη και πλοία ψάχνουν στον Ινδικό Ωκεανό σε «μακρινές θάλασσες» στα ανοικτά της νοτιοδυτικής ακτής της Αυστραλίας τη Δευτέρα για το Boeing 777 που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου με 227 επιβάτες και 12 μέλη του πληρώματος.

Ο πλοίαρχος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού Μαρκ Μάθιους, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη συσκευή εντοπισμού μαύρων κουτιών, δήλωσε προς δημοσιογράφους στη Ναυτική Βάση Στίρλινγκ κοντά στο Περθ πως η έλλειψη πληροφοριών για το πού έπεσε το αεροπλάνο αποτελεί σοβαρό εμπόδιο για την ανεύρεσή του.

mal3

«Αυτή τη στιγμή η περιοχή έρευνας είναι βασικά ο Ινδικός Ωκεανός. Για να ερευνηθεί χρειάζεται χρόνος που δεν είναι δυνατό να διατεθεί», δήλωσε.

«Αν συγκρίνεις αυτό με την πτήση 447 της Air France, εκεί είχαμε πολύ καλύτερες πληροφορίες για τη θέση που βρισκόταν το αεροπλάνο όταν έπεσε στο νερό», δήλωσε αναφερόμενος στο αερπλάνο που συνετρίβη το 2009 κοντά στη Βραζιλία και χρειάσθηκαν περισσότερο από δύο χρόνια για να βρεθεί.

Αρκετά αντικείμενα έχουν εντοπισθεί το τελευταίο διάστημα στον Ινδικό Ωκεανού, αφότου οι αυστραλιανές αρχές μετέφεραν την έρευνα κατά 1.100 χλμ. Δυστυχώς ωστόσο κανένα από τα αντικείμενα αυτά δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι προέρχεται από την Πτήση MH370.

Διαβάστε ακόμα:

Αυστραλία: Νέος συντονιστής για την ανεύρεση του αγνοούμενου Μπόινγκ