ΚΟΣΜΟΣ

Αναστασιάδης: Σοβαρές διαφορές με τους Τουρκοκύπριους

Αναστασιάδης: Σοβαρές διαφορές με τους Τουρκοκύπριους

Τις μέχρι σήμερα διαφορές, αλλά και την ανακολουθία των προτάσεων σε σχέση με το κοινό τους ανακοινωθέν, διαπίστωσε ο πρόεδρος της Κύπρου, Αναστασιάδης, μετά τη συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου.

Στη συνάντηση, όπως τόνισε ο Αναστασιάδης, «έγινε μια ανασκόπηση της μέχρι σήμερα προόδου ή μη προόδου, με βάση τις θέσεις που κατέθεσαν οι δύο πλευρές». Διαφαίνεται, προσέθεσε, ότι υπάρχει ανάγκη περαιτέρω διαλόγου όσον αφορά όλα τα θέματα που άπτονται του Κυπριακού.

Ακόμα, εκφράστηκαν από την άλλη πλευρά κάποιες θέσεις ή απόψεις για τις έγνοιες ή τις ανησυχίες των Τουρκοκυπρίων και αυτό που έχει συμφωνηθεί είναι ότι το συντομότερο θα πρέπει να ολοκληρωθεί αυτός ο διάλογος όσον αφορά, τουλάχιστον, στις αρχικές θέσεις των πλευρών και στη συνέχεια, βεβαίως, θα υπάρξει μια δεύτερη φάση, όπου θα αρχίσει να γίνεται μια πιο λεπτομερής συζήτηση των όσων έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση, την οποία διάβασε η αναπληρώτρια ειδική σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ, Λίζα Μπάντενχαϊμ, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι θα ξανασυναντηθούν σε έναν μήνα ή νωρίτερα, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλική ατμόσφαιρα και συζητήθηκε η πρόοδος στις συνομιλίες μεταξύ των διαπραγματευτών των δύο πλευρών, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Κουντρέτ Οζερσάι.

Διαβάστε ακόμα:

Κουτάβι συναντά για πρώτη φορά μωρό! (video)