ΚΟΣΜΟΣ

Θανατοποινίτης αποφυλακίζεται μετά από 48 χρόνια στην Ιαπωνία

Θανατοποινίτης αποφυλακίζεται μετά από 48 χρόνια στην Ιαπωνία

Ιάπωνας θανατοποινίτης αποφυλακίζεται μετά από 48 χρόνια και θα δικαστεί εκ νέου για τη ληστεία μετά φόνου του εργοδότη του σε εργοστάσιο το 1966, όπως αναφέρει ο ιαπωνικός Τύπος.


Δικαστήριο της Σιζουόκα αποφάσισε τελικώς να ανοίξει εκ νέου την υπόθεσή του, λόγω σοβαρών αμφιβολιών για την ενοχή του.
Ο 78χρονος Ιγουάο Χακαμάντα είναι πρώην επαγγελματίας πυγμάχος.

Είχε προσληφθεί σε εργοστάσιο παραγωγής μίζο και είχε καταδικαστεί για το φόνο του ιδιοκτήτη, της γυναίκας και των δύο παιδιών του πριν από 48 έτη.

Ο εργοστασιάρχης διέθετε μαύρη ζώνη στο τζούντο και είχε θεωρηθεί ότι μόνον ο κ. Χακαμάντα είχε τη δύναμη να τον γρονθοκοπήσει ώστε να προβεί στην κλοπή και στη συνέχεια στη δολοφονία.

Ο κ. Χακαμάντα είχε υπογράψει την ομολογία του μετά από συνεχείς 12ωρες ανακρίσεις, κατά τις οποίες δεν του επιτρεπόταν να πιει ούτε νερό.

Ματωμένα ρούχα τα οποία είχαν βρεθεί στο εργοστάσιο αποδείχθηκε δια της μεθόδου του τεστ DNA ότι δεν θα μπορούσαν να ανήκουν στον κ.Χακαμάντα, αυξάνοντας τις αμφιβολίες για την ενοχή του.

Ο 78χρονος θεωρείται ο γηραιότερος θανατοποινίτης του πλανήτη και πλέον αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, λόγω της πολύχρονης αναμονής της εκτέλεσής του.

Στο μεταξύ η Ιαπωνία κατήργησε την εφαρμογή της εσχάτης των ποινών.

Διαβάστε επίσης: Ελπίδες για αποφυλάκιση σε 78χρονο θανατοποινίτη