ΚΟΣΜΟΣ

Δημοπρατείται γράμμα επιβάτιδας του Τιτανικού (pic)

Δημοπρατείται γράμμα επιβάτιδας του Τιτανικού (pic)

Γράμμα το οποίο γράφτηκε από επιβάτιδα του Τιτανικού λίγες μόλις ώρες πριν τη βύθισή του, βγαίνει σε δημοπρασία από βρετανικό οίκο και εκτιμάται ότι θα πωληθεί για περισσότερες από 100.000 λίρες.

«Περνάμε πολύ καλά παρά τον αέρα και το κρύο», έγραφε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού η Έστερ Χαρτ, για να χαροποιήσει τη μητέρα της που είχε μείνει πίσω στο Έσεξ.

τιτ2

Η Χαρτ ταξίδευε μαζί με τον σύζυγό της, Μπέντζαμιν και την 7χρονη τότε κόρη της, Εύα, με προορισμό τη Νέα Υόρκη. Έδωσε το γράμμα στον Μπέντζαμιν και αυτός το έβαλε στην τσέπη του μπουφάν του. Όταν ο Τιτανικός προσέκρουσε σε παγόβουνο και οι επιβάτες κλήθηκαν να μπουν σε σωστικές λέμβους, ο πατέρας έδωσε το μπουφάν στην κόρη του για να την κρατήσει ζεστή. Ο Μπέντζαμιν χάθηκε μαζί με άλλους 1.521 επιβάτες, ωστόσο η Έστερ και η Εύα διεσώθησαν.

τιτ3

Σε μεγάλη πια ηλικία, η Εύα Χαρτ, η οποία έφυγε από τη ζωή το 1996 σε ηλικία 91 ετών, πούλησε το γράμμα της μητέρας της σε συλλέκτη.

Στις 26 Απριλίου, το γράμμα θα περάσει στα χέρια αυτού που θα πλειοδοτήσει στη δημοπρασία και που θα είναι πρόθυμος να προσφέρει σχεδόν μια περιουσία για να το αποκτήσει.

τιτ4

Πηγή: mirror.co.uk

Διαβάστε επίσης:

Θεματικό πάρκο αντίγραφο του Τιτανικού στην Κίνα