ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αρνήθηκαν σε θανατοποινίτη να μάθει τα συστατικά της ένεσης

ΗΠΑ: Αρνήθηκαν σε θανατοποινίτη να μάθει τα συστατικά της ένεσης

Το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών απέρριψε, την Πέμπτη λιγότερο από μία ώρα πριν από την εκτέλεση, το αρχικό αίτημα ενός θανατοποινίτη με το οποίο ζητούσε να γίνει γνωστή η προέλευση του μείγματος, το οποίο θα του χορηγηθεί στο θάλαμο της εκτέλεσής του στο Τέξας.


Ο δικαστής, υπεύθυνος για την πολιτεία του Τέξας , απέρριψε την έφεση του Τόμι Σελς, ο οποίος τελικά πρόκειται να εκτελεστεί με θανατηφόρα ένεση στις 18:00 τοπική ώρα ( 02:00 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας ) στο Χάντσβιλ.

Ένας ομοσπονδιακός δικαστής αρχικά την Τετάρτη διέταξε την αναβολή της εκτέλεσης έως ότου οι αρχές των φυλακών του Τέξας αποκαλύψουν την προέλευση των βαρβιτουρικών που προτίθενται να χρησιμοποιήσουν στις θανατηφόρες ενέσεις.

seljhyg013

Αλλά αυτή η απόφαση ανατράπηκε μετά από έφεση και το Τέξας κέρδισε την υπόθεσή του ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας.

Ο 49χρονος Σελς, ο οποίος είχε παρουσιαστεί ως « serial killer» , καταδικάστηκε σε θάνατο για την απαγωγή και δολοφονία ενός 13χρονου κοριτσιού, το 1999, ενώ αργότερα ανέλαβε την ευθύνη για δεκάδες δολοφονίες.

Διαβάστε επίσης:
ΗΠΑ: «Προχωρημένες» οι τεχνικές της CIA