ΚΟΣΜΟΣ

Μετρημένη αισιοδοξία για το χαμένο Boeing

Μετρημένη αισιοδοξία για το χαμένο Boeing

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Αμποτ δήλωσε σήμερα "πολύ αισιόδοξος" για το γεγονός ότι τα σήματα που έχουν εντοπισθεί στον νότιο Ινδικό Ωκεανό προέρχονται από τα μαύρα κουτιά της πτήσης MH370.


Ωστόσο στο Περθ, ο αυστραλός επικεφαλής των ερευνών Ανγκους Χιούστον δήλωσε ότι το ακουστικό σήμα που έχει εντοπισθεί δεν είναι πιθανόν να προέρχεται από το χαμένο εδώ και περισσότερο έναν μήνα αεροπλάνο της Malaysia Airlines.

"Εχουμε περιορίσει πάρα πολύ τη ζώνη των ερευνών και είμαστε αισιόδοξοι για το γεγονός ότι τα σήματα που εντοπίζουμε προέρχονται από τα μαύρα κουτιά...φθάνουμε στο σημείο όπου το σήμα αρχίζει να αδυνατίζει και ελπίζουμε να αποκτήσουμε τις περισσότερες δυνατές πληροφορίες πριν εξαφανισθεί τελείως το σήμα", δήλωσε ο Τόνι Αμποτ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Σανγκάη προσθέτοντας ότι δεν θέλει να δώσει περισσότερες πληροφορίες πριν ενημερώσει σχετικά τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

Η ανάλυση του σήματος που εντοπίσθηκε από αυστραλιανό πλοίο δείχνει ότι δεν είναι πιθανόν ότι προέρχεται από τα μαύρα κουτιά της πτήσης Η370 και "σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτω, δεν έχει υπάρξει σημαντική εξέλιξη στις έρευνες", ανακοίνωσε από την πλευρά του ο Ανγκους Χιούστον.

Όπως έγινε γνωστό εχθές, Πέμπτη, τα ερευνητικά συνεργεία εντόπισαν ένα νέο σήμα το οποίο προέρχεται από το εσωτερικό της θάλασσας, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι το πεδίο των ερευνών «στενεύει», δείγμα ότι υπάρχουν θετικά στοιχεία για το πιθανό σημείο πτώσης του αεροσκάφους, ωστόσο υπάρχουν εκτιμήσεις ότι ακόμα και αν βρεθεί το αεροπλάνο, θα χρειαστεί πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να έρθουν τα συντρίμμια στην επιφάνεια.

Διαβάστε επίσης:

Μαλαισία: Εντοπίστηκε νέο υποθαλάσσιο σήμα

Μαλαισία: Μάλλον ψάχνουμε στο σωστό σημείο